изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 20:55 EEST
Борисов нареди уволнение на говорител в МВР    
НовиниПремиерът Бойко Борисов е разпоредил на ръководството на МВР да освободи от длъжност говорителя на Областната дирекция на полицията във Варна Калинка Пенчева, съобщиха от правителствената информационна служба. Дарик съобщи, че Борисов е кръстник на първородния син на Пенчева - Димитър.

Разпореждането на премиера е във връзка с "недопустими квалификации от страна на Пенчева като служител на МВР към български гражданин и заради уронване престижа на ведомството".

До скандала се стигна, след като във вторник Калинка Пенчева нарече "селски глупак" варненеца Боян Максимов, който през юли пуснал снимка в интернет на спящи полицаи в патрулка. Заради фотоса мъжът бил викан на разпити и се оплака, че са му написани "цял куп актове".

От пресцентъра на вътрешното ведомство допълниха, че със заповед на министър Цветан Цветанов е образувано дисциплинарно производство срещу говорителя на варненската полиция. Процедурата е заради тежко нарушение на служебната дисциплина, довело до уронване на престижа на държавната служба, за което се предвижда и наказание „уволнение“, уточняват от МВР.
"Към момента нямам информация дали съм освободена от поста", заяви пред "Фокус" Калинка Пенчева. Тя обясни, че е в отпуска и трябва да се върне на работа другата седмица. На въпрос дали ще си търси правата по някакъв начин, ако наистина е уволнена, Пенчева отговори, че засега няма да коментира този въпрос.
По информация на Дарик радио Бойко Борисов е кръстник на първородния син на Калинка Пенчева - Димитър.

Директорът на Областната дирекция на МВР-Варна комисар Тодор Иванов също отказа коментар за уволнението на говорителката му. Той посочи, че няма информация за подобно нещо.

Преди два дни, помолена за официален коментар пред bTV, Пенчева заяви: "Какво да кажа, той е един глупак. Един селски глупак, който се чуди какво да прави!" Тогава тя обясни, че снимката е лично отмъщение на Максимов срещу един от полицаите. Причината била, че униформеният се отзовал на сигнал на съседи, които твърдели, че мъжът ги бие.

От своя страна Боян Максимов пък каза, че ще съди Пенчева.
"Госпожата Калинка Пенчева, която е официално лице на полицията за Варна, каза едни що-годе неприятни думи за мен, за които аз ще се консултирам с адвокат. Тя ме нарече селски глупак. Пред време премиерът дойде тук във Варна и каза, че тук е едно село, сега съм и аз селски глупак", каза Максимов, цитиран от БГНЕС.
"Аз си плащам осигуровките сам най-малкото, а на нея всичко й се плаща благодарение на глупаци като нас, всички нас. Надявам се нещата да се променят някой ден", допълни мъжът.

Вчера по разпореждане на Бойко Борисов бе уволнено и цялото областно ръководство на Варна. Премиерът е освободил губернатора Данчо Симеонов, както и заместниците му Славчо Славов и Николай Няголов, тъй като не бил доволен от работата им.  www.dir.bg

ВЕЧЕ НЕ Е УВОЛНЕНА!

 


Сходни връзки

Борисов нареди уволнение на говорител в МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди