изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:37 EEST
РЕГИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ ПРЕДЛАГА ЗАНИМАНИЯ ЗА ХОРА ОТ РАЗЛИЧНИ ВЪЗРАСТИ    
КултураРегионален фестивал по проект "Мрежа за инициативи и информация за учене през целия живот" ще се проведе днес и утре в Добрич. Инициативата се реализира от Регионалния инспекторат по образованието и предлага занимания за хора от всички възрасти.

В рамките на фестивала днес в Художествената галерия ще се проведе арт-работилница "Изкусни ръце" с участието на художници и галерията. Лектор ще бъде директорът Евелина Ханджиева. Останалите дейности са утре в общински младежки център "Захари Стоянов". Официалното откриване е от 10.30 часа, след което ще бъдат представени дейностите и участниците в него. До 14 часа всички могат да се включат "Работилница за идеи". В "Кулинарна академия" възпитаници на професионалната гимназия по туризъм "П. Яворов" ще направят демонстрация на карвинг и декантиране на отлежали вина. Друго предложение на организаторите е инициативата „Да бъдем полезни“. Участниците в нея ще се научат как да се справят с трудностите, „хитринки“- съвети и умения за работа с деца. В "Да бъдем полезни" ще се включат децата и родителите от ЦДГ №23. „Домашни любимци, грижа и отговорност - стъпка по стъпка“ е инициативата, с която ще се представи Професионалната гимназия по ветеринарна медицина.

Стартиралият проект за популяризиране на ученето през целия живот – NELLII, вече е интерактивен. Всеки може да намери информация за него в уебсайта на проекта – www.nellii.bg. NELLII е едногодишна инициатива, която стартира на 1 март 2012 г. с финансовата подкрепа на Европейската комисия. В партньорство с фондация на бизнеса за образованието и вестник "Аз Буки" Министерството на образованието, младежта и науката изгражда национална мрежа за инициативи и информация за ефективно учене през целия живот. Обхваща се формалното и неформалното образование и всички нива на учене, както и други свързани сектори като трудова заетост. Вече са създадени 28-те местни съвети и се изграждат регионални мрежи от обучителни организации, работодатели, местни власти, медии и неправителствени организации, чрез които се осъществява проектът.

NELLII е средство за реализирането на национална стратегия за учене през целия живот и приоритетите на стратегическата рамка за европейско сътрудничество в областта на образованието "Образование и обучение ’2020". НДТ

 


Сходни връзки

РЕГИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ ПРЕДЛАГА ЗАНИМАНИЯ ЗА ХОРА ОТ РАЗЛИЧНИ ВЪЗРАСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди