изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:45 EEST
Застреляха убиеца на американския посланик в Либия    
По светаМъжът, смятан за пряк убиец на посланика на САЩ в Либия, е бил убит в египетската столица Кайро, съобщи Би Би Си. Заподозреният е бил убит след престрелка с агенти от службите за сигурност, в предградието на Кайро Мадинет Насър. Името на човека, съобщено от официалните власти, е Хазем. По информация на египетските власти, престрелката в Кайро е продължила няколко часа. В един момент заподозряният хвърлил бомба към агентите, която обаче отскочила и попаднала обратно в жилището му.

 Последвал взрив, а след това и пожар. Районът е бил отцепен от полицията, а овъгленото тяло на мъжа е намерено в опожарения апартамент, заедно с оръжие и взривни материали. Службите за спешна помощ са се намесили, за да евакуират и останалите обитатели на обхванатата от огън сграда.

Предполага се, че заподозряният се опитвал да се добере до Синайския полуостров – „магнит“ за бунтовниците от целия регион.

Четирима американски дипломатически служители бяха убити при нападението от 11 септември в Бенгази, сред които и посланикът на САЩ в Либия.
Вчера АП разпространи информация, че два часа след нападението срещу консулството на САЩ, Белият дом е бил уведомен, че отговорност за удара е поела групировката Ансар ал-Шариа. Съобщението кой е поел отговорността за удара в Бенгази било изпратено по електронна поща до Белия дом и до някои от разузнавателните агенции в САЩ. В електронното писмо се посочва, че групировката обявила във Facebook и в Twitter, че поема отговорността за Бенгази и отправя призив за нападение и срещу посолството на САЩ в Триполи.

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън и Белият дом обаче отхвърлиха информацията, че либийска групировка е поела отговорността за смъртоносната атака срещу американското консулство. В тази връзка Клинтън заяви, че съобщенията в социалната мрежа не представляват доказателство.

„Дартс Нюз“

http://www.svobodnoslovo.eu

 


Сходни връзки

Застреляха убиеца на американския посланик в Либия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди