изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:44 EEST
НАРКОДИЛЪР ВЛИЗА ЗАД РЕШЕТКИТЕ    
Ред и сигурност

На 5 години и половина е и 20 000 лв. глоба е осъден от Окръжния съд в Добрич 35-годишният наркодилър Ради Опълченов, съобщиха от пресцентъра на съда. Той е признат за виновен по обвинение за притежание и разпространение на хероин на стойност 2682 лева. Присъдата е определена въз основа на сключено споразумение между Окръжната прокуратура и 35-годишния Опълченов. От пресцентъра на съда посочват, че той е управител на фирма и вече е осъждан.



Със споразумението той е признат за виновен за две престъпления. На 24 април тази година без нужното разрешително той е купил от неизвестно лице, държал, а след това продал на каварненец 0,39 гр. хероин на стойност 19,50 лв. Освен това, на 2 май в Добрич, оново без разрешително, е купил и държал с цел разпространение хероин. Той го съхранявал в черна найлонова торбичка, затворена в стъклен буркан с надпис „Лютеница”. Дрогата била с общо нетно тегло 40,97 гр. и е била на стойност 2 663,05 лв.

Общата стойност на цялото количество наркотични вещества от 41,36 гр. е 2 682,55 лв. Пред съда Опълченов се е признал за виновен и доброволно е подписал споразумението. Окръжният съд е одобрил предложеното от прокуратурата споразумение.

От съда посочиха, че Ради Опълченов има основно образование, не е семеен, управител е на фирма и вече е осъждан е.

 Справка в медиите сочи, че през 2005 г. Апелативният съд във Варна е осъдил Ради Опълченов на 10 години затвор, като е трябвало да бъде зачетено предварителното му задържане от 10 септември 2003 година. Опълченов и негов съучастник са били признати за виновни за изнудването на Никола Славов Николов. Искали му 600 лева, за да му бъде върнат откраднатия автомобил. НДТ

 

 


Сходни връзки

НАРКОДИЛЪР ВЛИЗА ЗАД РЕШЕТКИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди