изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:39 EEST
Признаха българска ваксина срещу рака    
Здраве Това е ваксина, направена на основата на ваксината против туберкулоза – БЦЖ, която се прави на всички новородени бебета. Така доц. Нася Хаджиева сподели пред Нова телевизия за ваксината “Катрапс”, която вече е с европейско признание. Препаратът има от 18 юли 2012 г. Европейски патент. Той дава права на производителите да го прилагат във всички 27 страни от ЕС.

Доц. Хаджиева разказа за връзката между заболеваемостта от туберкулозата и рака. “Целият свят знае за имуностимулиращия ефект на БЦЖ. Тук колективът “Хаджиев и съдружници”, след това аз и моят син – всички се занимаваме и работим с този препарат доста години. И вече получихме признанието, че той е уникален – както у нас, така и в света”.

“Препаратът леко “подрасква” имунната система, така че тя да отговори на чуждото с чуждо – както правят ваксините. Но понеже количествата са много малки, организмът “разбира”, че на чуждото не трябва да се даде голямо пространство и реакцията трябва да бъде приспана. Този препарат се прилага много вече в нашата страна, прилагат се и други препарати на основата на БЦЖ”, сподели доц. Хаджиева.

Тя обясни още: “Имунизирайки с малки дози пациентите, “обучаваме” организма да се отнася към чуждото като към чуждо – да го стопира, да не му дава да расте. Големият проблем на туморите е, че те растат и никой не ги спира”.

Медикът поясни, че ракът е нестандартно, коварно, неспецифично заболяване. “Ние обаче търсим логиката в реакцията на организма. Това, което трябва да подчертая – това не е алтернативна терапия. Прилагането на ваксина, каквато и да е тя, е класическа терапия на имунната система на организма и тя няма нищо общо с алтернативните методи”, поясни доц. Нася Хаджиева.

Засега препаратът се прилага само в кабинетите в София и Пловдив, по схема.

Доц. Хаджиева сподели, че вероятно препаратът има превантивен ефект, но екипът й досега е работил само с онкологично болни. “Засега няма свободна продажба на препарата. Той е прилаган досега на над 10 000 души. Препаратът е безплатен за български граждани, а пациентите плащат само цената на прегледа – между 25 и 50 лева”, каза доц. Нася Хаджиева.

http://www.blitz.bg

Китайци изобретиха ваксина срещу хепатит Е

Новата болест тази година е "Виктория" (H3N2)

Изнамериха ваксина срещу рак

Предотвратяват инфарктите с ваксина

ВАКСИНАТА - ОСНОВНО СРЕДСТВО ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ ТУБЕРКУЛОЗА

 


Сходни връзки

Признаха българска ваксина срещу рака | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди