изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:50 EEST
За риба... и нощем    
Лов и риболов От 2013 година ще бъде разрешен нощният риболов в шест водоема в страната и в определени участъци на река Дунав. Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури ще внесе предложението за одобрение в Министерството на земеделието и храните, съобщи в Русе директорът на ИАРА д-р Драгомир Господинов.

Той заедно с зам.-директора по риболовния контрол д-р Кирил Делев и депутата от ГЕРБ Пламен Нунев се срещнаха в дунавския град с представители на риболовни сдружения, клубове по спортен риболов и любители риболовци от района.

Участниците се обединиха около предложението от догодина да стартира пилотен проект в 3 от водоемите в Северна и 3 в Южна България, където да е разрешен нощният риболов от 1 юни до 1 ноември.

За река Дунав предложението е нощен риболов да се извършва в осветените части на градовете край Дунав - Силистра, Русе, Свищов, Видин, Оряхово, Никопол и Лом. Там разрешителният период ще е с един месец повече. Определеният период е от 1 юни до 1 декември.

Предстои до края на тази година ИАРА и представители на любителите риболовци да определят шестте водоема в страната, както и точните участъци по река Дунав, които ще са от километър до километър, казаха от агенцията.

Промените ще бъдат въведени експериментално само за една година. Затова риболовците призовават колегите си да бъдат разумни.

„Моля ви, колеги, спазвайте законите - вземайте до 3 кг риба, един екземпляр, който е трофеен по-голям, ловете с необходимия брой въдици, не прекалявайте с нищо, за да може и другите години да ловим през нощта,” призова Родан Цанев от Русе.

Очаква се министърът на земеделието Мирослав Найденов да подпише заповедта за разрешаване на нощния риболов до два месеца. 

Риболовците ще участват в съвместни патрули с инспекторите на ИАРА, за да се разреши проблемът с бракониерите. Шефът на ИАРА д-р Драгомир Господинов обясни, че от началото на годината иззетите бракониерски мрежи са над 600 километра. По думите му в териториалните сектори на агенцията, където обаче не са показали резултати, ще има освободени служители. В страната любителите риболовци са над 150 хиляди. http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

За риба... и нощем | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди