изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:25 EEST
9 месеца условно лишаване от свобода за видинчанин, ползвал чужда банкова карта и извършил кражба    
Ред и сигурностНаказание 9 месеца условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок наложи Окръжен съд – Добрич, на 22-годишния Велизар Ал. Т. от гр. Видин. Той е осъден да заплати и глоба в размер на 200 лв. Днес съдът одобри сключеното между него и Окръжна прокуратура – Добрич, споразумение за решаване на наказателното му дело в досъдебната фаза.

По силата на споразумението, Велизар Т. е признат за виновен в две престъпления. На 04.03.2012 г. в гр. Добрич той е използвал платежен инструмент – дебитна карта, издадена от банка на името на лице от Варна, и е изтеглил от банкомат в гр. Добрич, сумата от 400 лв., без съгласието на титуляря, като деянието не съставлява по-тежко престъпление. На същия ден той е отнел чужда движима вещ – кожен портфейл с три прегради на стойност 25 лв. от владението на същия варненец, без негово съгласие и с намерение противозаконно да го присвои.

До приключване на съдебното следствие в първоинстнационния съд причинените икономически вреди са възстановени.

Със споразумението Велизар Т. декларира, че признава вината си, разбира последиците на споразумението на влязла в сила присъда, съгласен е с тях и доброволно го е подписал.

Окръжен съд - Добрич, прецени, че предложеното от прокуратурата споразумение не противоречи на закона и морала, и го одобри.

Велизар Т. има средно образование, студент е, не е семеен, не е осъждан.
 

29.10.2012 г.                                 Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

9 месеца условно лишаване от свобода за видинчанин, ползвал чужда банкова карта и извършил кражба | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди