изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:16 EEST
Григор Димитров разби Юрген Мелцер и си осигури място в Топ 50!    
Спорт Григор Димитров записа поредното си историческо постижение, след като победи със 7-6(2); 6-2 австриеца Юрген Мелцер в среща от първия кръг на Мастърса в Париж, който е с награден фонд от 2,427,975 евро. По този начин първата ни ракета си осигури място в топ 50 на света, превръщайки се в първия българин, достигал до толкова висок ранкинг в АТП.

Срещата започна великолепно за хасковлията, който успя да запише пробив още при първото подаване на съперника си, въпреки че изпусна два брейкбола. След това Гришо затвърди пробива и дръпна с 3-0. В петия гейм австриецът получи шанс за връщане на брейка, но първата ни ракета оцеля след стабилен сервис и поведе с 4-1.

Стигна се до решителния момент, в който Димитров сервира за сета при 5-3… и се случи поредният срив. Българинът загуби подаването си, а след това Мелцер изравни за 5-5 след гейм на нула. След това това двамата взеха сервисите си без проблеми и докараха нещата до тайбрек. В него Григор бе перфектен и след 7-2 точки взе първата част.

CLUBERR - ТИ ВЕЧЕ СИ ТАМ



Вторият сет започна просто феноменално за хасковлията, който успя да запише два поредни пробива и да дръпне с 3-0. Четвъртият гейм бе доста труден за Димитров, но в крайна сметка той затвърди и втория си брейк, за да поведе с 4-0. До края Мелцер записа два гейма, за да спаси честта си, а българинът спечели с лекота след 6-2.

С успеха си днес Гришо си осигури 70 точки за световната ранглиста (25 от квалификациите + 45 от основната схема), а в битка за място на осминафиналите ще срещне поставения под №9 Хуан Монако, който почива на старта. Димитров вече игра един мач срещу аржентинеца и загуби с категоричното 2-6; 1-6 на силния турнир в Токио пред 27 дни. http://sportvox.net/
 


Сходни връзки

Григор Димитров разби Юрген Мелцер и си осигури място в Топ 50! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди