изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:01 EEST
РОТАРИАНЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ БИТКАТА С ПОЛИОМИЕЛИТА    
Интервюта В съботния ден Ротари клуб - Добрич, бе домакин на Ротари - България, част от голямото семейство на световната благотворителна организация Ротари Интернешънъл. За това какво са постигнали и за какво работят ротарианците в страната и света, пред НДТ дистрикт гуверньорът на Ротари - България Атанас Атанасов

- Г-н Атанасов, какво доведе ротарианците от страната в Добрич?

- Идването ни в Добрич е част от нашата работа. Ежегодно ние провеждаме свои събития, като редуваме домакинствата. Днес /б.а. - в събота/ в Добрич провеждаме три мероприятия - семинар за лидери, информационен ден за фонд "Ротари" и заседание на Управителния съвет на организацията ни. В семинара за лидери се учим да служим на над клубно ниво и създаваме работни взаимотношения. В същото време работим и с младите си приятели и ги учим на това какво означават лидерски умения. В хода на семинара се дискутира и темата трябва ли ротарианството да покаже лицето си и има ли нужда от пиар.

- Споменахте, че едно от мероприятията е информационен ден за фондацията. В тази връзка какви са основните цели на Ротари?

- Главната ни задача продължава да е битката с полиомиелита. Тази кауза Ротари Интернешънъл стартира през 1985 г., като досега са имунизирани над 2 млрд. деца по цял свят, а организацията ни е дала в световен мащаб за ваксините над 9 млрд. долара за тази кауза. Факт е, че от 1 януари до 17 октомври т.г. в света има регистрирани само 171 случая на заболяване от полиомиелит, докато през 1988 г. те са били  над 350 хил. случая. Иначе ротарианството има 6 фокуса, върху които работи, според потребността на региона - мира и решаването на въоръжените конфликти, майчинското и детско здравеопазване, профилактиката на заболяванията, водата и канализацията, образованието и икономическото развитие. Отскоро е прибавено и пето авеню на движението ни - служба в полза на младото поколение. В подкрепа на това, мога да дам различни примери от страната. Приятелите от Разлог и Банско оборудваха едно отделение на болницата с апаратура за 800 хил. лв., други построиха мост, трети направиха чешма и още много примери.

- Колко са клубовете в страната, на кое място е този в Добрич и има ли отлив на членове и на какво се дължи?

- В страната има общо 86 ротариански клуба, като да - в последните години има отлив. Основно, за мен, причината за това е икономическата обстановка и невъзможността на приятелите ни да покриват финансовите критерии за членство. Що се отнася до Ротари клуб - Добрич, то е на едно от челните места. Това е един стойностен клуб с хубав кадрови състав, изключителни проекти, реализирани във времето в служба на общността в града и региона и може да служи за пример.

 


Сходни връзки

РОТАРИАНЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ БИТКАТА С ПОЛИОМИЕЛИТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди