изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:51 EET
ДЕТСКИ ОБУВКИ КРИЯТ ОПАСНОСТ    
НовиниИнформация за опасни стоки на пазара е публикувана в сайта си Регионалната здравна инспекция в Добрич. Тя е във връзка с получени през октомври седем нотификации от Европейската система за бърз обмен на информация за опасни стоки, пуснати на пазара /RAPEX/.

Първата нотификация е за детски обувки марка BUDDY DOG с неизвестен производител. Обувките са изработени от джинсов плат в черен, кафяв и бял цвят. Опаковани са в полиетиленова опаковка. Опаковката включва малко, бяло пакетче с информация "Да не се консумира!" Продуктът в бялото пакетче представлява химическа опасност заради наличието на диметилфумарат, който предизвиква остри алергични реакции като обрив, възпаления, зачервяване, кожни изгаряния и в някои случаи респираторни смущения. Според оценката на риска, обувките представляват сериозна опасност за потребителите по време на нормална употреба.

   Друга нотификация предупреждава за опасна течност за електронна цигара марка NOBACCO, произведена в Китай. Течността за електронна цигара е в прозрачно шише, с бяло капаче, обезопасено спрямо деца. Същата е с аромат на череша и има обозначение “0mg”, което посочва, че не съдържа никотин.. Продуктът представлява много сериозна опасност, тъй като потребителят би могъл да бъде подведен и да сметне продукта за такъв, който не съдържа никотин. Уязвимите потребители и потребителите с медицински проблеми могат да бъдат изложени на никотин неволно, а здравето им може да бъде изложено на много сериозна опасност.

Останалите четири нотификации са за лепило Adhesives и мастила за татуировки  Fantasia, Banana Cream, BRIGHT ORANGE и BRIGHT RED. НДТ

 


Сходни връзки

ДЕТСКИ ОБУВКИ КРИЯТ ОПАСНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди