изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:21 EEST
19-годишен от с. Оброчище е подсъдим за унищожаване на чуждо имущество    
Ред и сигурностРайонен съд – Балчик, ще разгледа за 01.11.2012 г. наказателно дело срещу 19-годишния Ил. Р. Ст. от с. Оброчище, община Балчик. Районна прокуратура – Балчик, е повдигнала срещу него обвинение в това, че на 10.03.2012 г. в с. Оброчище, противозаконно е унищожил предно и задно автомобилни стъкла на лек автомобил „БМВ” на стойност 300 лв., собственост на балчиклия, представляващо маловажен случай.

В обвинителния акт е посочено, че въпросния ден сестрата на Ил.Ст. излязла да се разходи с приятелка. Около 21 ч. приятелката й отишла в дома на подсъдимия и съобщила, че сестра му се е качила в „БМВ” с непознати лица. 19-годишният предположил, че те са отвлекли сестра му. Той помолил свой близък да му даде колата си и заедно потеглили към центъра на с. Оброчище. По пътя видял в канавката лек автомобил „БМВ”, край който имало събрани хора и полицейски служител.

Подсъдимият предположил, че в тази кола се намира сестра му, а лицата наоколо са направили опит да я отвлекат. Затова той се насочил към тях, качил се върху багажника на „БМВ-то” и строшил задното му стъкло с крак. След това преминал през тавана му, стъпил на капака на двигателя и строшил и предното стъкло.

Ил.  Ст. видял, че сестра му се намира в полицейския автомобил и се успокоил.

Той бил отведен в полицейското управление, където разбрал, че въпросните лица са близки на сестра му и тя се е качила в колата им, за да се разходи.

За извършените непристойно действия грубо нарушаващи обществения ред Ил. Ст. е бил наказан по административен ред по Указа за борба с дребното хулиганство.

С действията си той е унищожил две автомобилни стъкла, които са оценени от вещо лице на 300 лв.

Районна прокуратура – Балчик, намира, че предвид необремененото съдебно минало на Ил. Ст., причините за стореното от него и самопризнанията му, деянието му представлява маловажен случай.

Той има начално образование, не е семеен, безработен е.

 


Сходни връзки

19-годишен от с. Оброчище е подсъдим за унищожаване на чуждо имущество | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди