изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:03 EEST
Референдумът за нова ядрена централа - на 27 януари    
НовиниПрезидентът Росен Плевнелиев определи 27 януари 2013 г. за дата на национален референдум "Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?". Указът е на основание на текст от Конституцията на България, решението на парламента за произвеждане на национален референдум, прието на 24 октомври, и текст от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Миналата седмица депутатите решиха след няколко часа дебати какъв ще е въпросът за референдума.
98 депутати от ГЕРБ подкрепиха така формулирания въпрос, от "Атака" само един беше против, а от петима от Синята коалиция не подкрепиха решението. Осем независими депутати бяха "за", един - против. Социалистите и ДПС не гласуваха. БСП отказа с аргумента, че от ГЕРБ подменят питането им „Да се развива ли атомната енергетика в България чрез изграждане на ядрена централа на площадка „Белене?".

"Ако Иванчо е решил да се жени за Мария, няма защо по никакъв начин да организираме референдум. Референдумите не са удобни на политиците, за да избягат от отговорност", коментира пред журналисти след това президентът.
Така той индиректно отговори на лидера на БСП Сергей Станишев, който по време на дебатите за въпроса заяви: "Има ли разлика във въпроса "Иван иска да се ожени за Мария" и "Иван иска да се ожени"? Разбира се, че има".
WWW.DIR.BG

ВЛЕЗТЕ ВЪВ ФЕЙСБУК-ГРУПА "ДОБРУДЖАНЦИ"

 


Сходни връзки

Референдумът за нова ядрена централа - на 27 януари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди