изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:23 EEST
ВЕТРОПОКАЗАТЕЛ: Добрев обясни отново, че токът няма да поскъпва    
Новини Предпоставки и основания за увеличаване на цените на електроенергията от 1 юли няма, успокои на извънреден брифинг икономическият министър Делян Добрев. По думите му страната разполага с резерви в системата, които не предполагат скок в цената. А допълнителните разходи, предизвикани от зелените централи, се покриват от самите тях. До обясненията на министъра се стигна, след като във вторник председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев обяви, че се чака нов скок на тока поне с три процента. Като причина за ценовия скок той посочи енергията от ВЕИ.

В сряда обаче Добрев заяви, че нови централи след 1 юли вероятно няма да има, тъй като властта се е погрижила да „охлади” ентусиазма за инвестиции в зелена енергия.

„Всички днешни публикации за цените на тока, които притесниха потребителите, би трябвало да бъдат забравени. Ясно е, че при въвеждането на цените за достъп, това няма да се случи”, потвърди и Димитър Главчев от парламентарната комисия за наблюдение на ДКЕВР.

Председателят на държавния регулатор Ангел Семерджиев, който нееднократно хвърляше вината за по-скъпия ток върху зелените централи, днес коментира, че ориентацията трябва да се насочи в посока най-високите и ефективни технологии.

Той изрази надежда от средата на другата година електричеството дори да поевтинее, но за това трябва да се случат „много неща”, които той не конкретизира.

http://btvnews.bg

 


Сходни връзки

ВЕТРОПОКАЗАТЕЛ: Добрев обясни отново, че токът няма да поскъпва | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди