изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 23:02 EEST
НАД 50 ДОБРОВОЛЦИ УЧАСТВАХА В БРИГАДАТА В ЗООПАРКА    
ЕкологияНад 50 доброволци от Добрич и Варна на възраст от 5 до 56 години взеха участие в провелата се на 27 и 28 октомври природозащитна бригада в Центъра за защита на природата и животните в Добрич, съобщиха организаторите от Българско дружество за защита на птиците. За двата дни участниците са успели да реализират всички планирани дейности, като най-трудоемка е била изработката на 15 къщички за сови и пойни птици.


 

Те ще бъдат поставени в зоопарка. Къщичките са били изрисувани от децата и млади художници от бригадата. Освен това са изработени хранилки за предстоящото зимно подхранване на дивите пойни птици, което се организира традиционно от БДЗП. Доброволците са построили и хотела за насекоми. В неговото създаване най-активно участие взе архитектурно-инженерният екип на бригадата. Хотелът ще послужи като сигурно убежище на насекоми като калинки, паяци и др., уверяват от природозащитната органицзация.

ВЛЕЗТЕ ВЪВ ФЕЙСБУК-ГРУПА "ДОБРУДЖАНЦИ"

В рамките на бригадата бяха засадени 30 храста от 4 вида, които са подходящи за храна на птиците и ще образуват естествена сянка във волиерите.

За подхранването на тревопасните обитатели на зоопарка през зимата са събрани над 60 чувала със сухи листа, които са изпълнили един от сеновалите. 

Част от художествения екип на бригадата е изработил и монтира нови насочващи табели за обекти в зоопарка.

Организаторите си поставят за цел да превърнат инициативата в традиционна част от календара с обществени събития на Добрич. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

НАД 50 ДОБРОВОЛЦИ УЧАСТВАХА В БРИГАДАТА В ЗООПАРКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди