изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:02 EET
ИСТИНА ИЛИ ЛЪЖА - ВИРУСЪТ "АРМАГЕДОН" ИЗБИВА ЧОВЕЧЕСТВОТО ЗА 5 ГОДИНИ?    
Общество

Кримска-конго хеморагична треска за пет години може практически да унищожи хората по Земята.Съобщение за вирус, който ще изтреби до крак хората на планетата обикаля интернет пространството от няколко дни. Говори се за своеобразен Армагедон, за пандемия, която може да покоси хиляди хора наведнъж. Но дали в това няма провокация, решила да всее паника в и без това напрегнатото ни ежедневие.



Според Алексей Забережний от института по вирусология към Руската академия на медицинските науки хората не трябва да се страхуват от появата на смъртоносен „вирус на Армагедона”, който може да ни унищожи. По думите на учения става въпрос за отдавна известен на науката вирус, който не е много заразен, предаде руската агенция Новости.
Слухът тръгна от британски медии, в които се появи информация, че учени са открили неизвестен до момента вирус, който предизвиква Кримска-конго хеморагична треска и който за пет години може практически да унищожи цялото човечество.
Забережний успокоява, че този вирус е известен от средата на миналия век. Той се среща рядко и още по-рядко води до летален изход.
По думите на учения няколко случаи на заразяване на британци с тази болест са довели до паническите изявления, защото местните специалисти са се оказали психологически неподготвени за подобна ситуация.
Все пак не бива да се пренебрегва опасността от хеморагична треска. Тя е широко разпространена сред домашните и дивите животни в Африка и Азия. Носители на инфекцията са кърлежите. По-рано случаи на болестта са били регистрирани в Крим, Централна Азия, България, Югославия, в страни от Африка и южната част на Русия. Треската е опасна, защото 30% от случаите приключат със смърт.
http://www.chudesa.ne

Смъртоносният вирус "Армагедон" е със симптоми на грип

Смъртоносният вирус "Армагедон" заплашва с глобална пандемия, вече има първи смъртни случаи в Европа, предупреждават британски учени, цитирани от "Дейли мейл", цитиран от 24 часа. Може ли това да бъде следващия птичи грип, най-голямата пандемия в света?

Лекарите смятат, че родина на вируса е Африка и Азия, но заразата вече е на прага ни и в Европа. Заболяването започва внезапно с главоболие, температура, треска, болки в стомаха и повръщане. След няколко дни, вместо да отшуми вирусът, състоянието на болните рязко се влошава и получават кървене от очите и ушите като изходът е фатален в 30% от случаите.

Според вестник "Дейли Мейл" става дума за Crimean-Congo Viral Hemorrhagic Fever. Във Великобритания вече е регистриран първият случай на болен от опасния вирус. 38-годишен монтьор от Глазгоу се връща от сватбата на брат си в Афганистан със симптомите на заболяването. Той умира в отделение със специален режим за инфекциозни болести в Лондонската кралска свободна болница. След проведените изследвания лекарите установяват, че неговата болест е широко разпространена сред домашните и диви животни в Африка и Азия.

Починалият 38-годишен мъж обаче не е единственият случай на болен от подобна инфекция. Миналия месец 49-годишен пациент постъпва в болница "Свети Томас" в Лондон с треска, силна кашлица и затруднено дишане. Лекарите му поставят диагноза Тежък остър респираторен синдром (ТОРС). Но кръвните проби сочат, че не това е диагнозата. Медиците не успяват да разпознаят инфекцията, защото не е нито една от познатите до момента. Мъжът наскоро се бил върнал от Катар. Оказва се, че неговият вирус е действително от "семейството" на ТОРС, но е мутирал и вече е нещо съвсем ново. Той се предава от животни, не от хора. Скоро мъжът получава бъбречна недостатъчност и умира.

Според вирусолога проф. Джон Оксфорд от болница "Кралица Мери" към университета в Лондон светът трябва да е готов за нова пандемия от вирус, който е предаден от животни. "Тя ще удари планетата през следващите пет години, като потенциалния ефект върху човешката раса ще е унищожителен. Подобна зараза ще бъде причинена от нов щам супер вирус, който ще е изключително заразен и ще дойде от животни в Африка или Азия", обясни още професорът. Той даде за пример испанския грип, който погуби около 100 млн. души по света между 1918-1919 г. Учените смятат, че той е тръгнал от дива птичка.

http://www.cross.bg



 


Сходни връзки

ИСТИНА ИЛИ ЛЪЖА - ВИРУСЪТ "АРМАГЕДОН" ИЗБИВА ЧОВЕЧЕСТВОТО ЗА 5 ГОДИНИ? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди