изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:53 EEST
Антимафиоти задържаха прокурор и съпругата му    
Ред и сигурност40-годишен прокурор от Велинград и 31-годишната му съпруга са задържани за обсебване при операция на отдел "Корупция" към ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МВР. От Софийска градска прокуратура обявиха, че обвиняемите са Асен Василев и съпругата му Радостина. Василев е прокурор в Районна прокуратура – Велинград.

Действията на антимафиотите са планирани след получен в ГДБОП сигнал за неправомерни действия от страна на прокурора и жена му. Двамата неправомерно се разпореждали с принадлежащи на местна фирма 21 автомата за топли напитки. На 26 октомври на съпрузите са връчени призовки за явяване в качеството им на обвиняеми.

Четири дни по-късно на двамата са повдигнати обвинения за обсебване, тъй като генерирали доходи от чуждото оборудване. Наложена им е мярка за неотклонение „подписка“. Наблюдаващият прокурор по делото е изготвил предложение до главния прокурор с искане за отстраняване от длъжност на обвиняемия магистрат.

По информация на bTV Василеви имат два апартамента в столицата, купени през 1996 и 2007 година, сграда и земя във Велинград и земя плюс право на строеж в курорта. Това показва данъчната декларация на прокурора. Радостина Василева притежава и солиден влог в чужда валута - 16 300 евро. Велинградският обвинител обслужва два кредита - 15 хиляди евро и 20 хиляди лева.
www.dir.bg
 


Сходни връзки

Антимафиоти задържаха прокурор и съпругата му | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди