изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:58 EEST
Варненец в мрежа от финансови мулета    
Ред и сигурност26-годишен варненец е част от разбита мрежа от финансови мулета, съобщиха от МВР. Общо четирима са задържаните при операция на антимафиотите. Релизацията била изпълнена след няколкомесечно следене на групата. За залавянето са използвани и спецразузнавателни средства.

Ръководител и координатор на изградената като стъпаловидна структура мрежа от финансови мулета е 39-годишен русенец, твърдят разследващите. По негови инструкции други двама мъже – варненецът и 23-годишен криминално проявен русенец набирали български граждани, които трябвало да открият на свое име сметки в различни банки. От тях се изисквало да предоставят на участниците в схемата информация за банковите сметки и издадените към тях дебитни карти, както и паролите за достъп до пасивно интернет-банкиране.
За финансови мулета били набирани предимно криминалнорегистрирани хора, ниско образовани, в тежко финансово положение или дори с психични отклонения. Под ръководството на 39-годишния русенец по новооткритите банкови сметки били превеждани незаконно пари от чужбина, най-често от Италия, Германия и Холандия. На финансовите мулета, сред които и задържан 19-годишен бургазлия, била изплащана комисионна в размер до 100 лева.
Установени са над 70 сметки в български банки, открити от физически лица, с цел осъществяване на измамната финансова схема и над 20 сметки на новосъздадени юридически лица, открити със същата цел. Незаконните преводи от чужбина към физически лица били в размер от 2000 до 10 000 евро, докато превежданите към сметки на юридически лица суми в някои случаи надвишавали 50 000 евро на единичен превод.
Действията по разследването в Бургас и Русе продължават, четиримата са задържани за 24 часа.

http://www.chernomore.bg
 


Сходни връзки

Варненец в мрежа от финансови мулета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди