изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:42 EEST
ЗАПЕЧАТВАТ УЛИЧНИТЕ АВТОМАТИ ЗА НАПИТКИ И ХРАНИ    
НовиниОт добричкото подразделение на НАП съобщиха, че само 15 машини на територията на областта имат изградена в срок дистанционна връзка с данъчните.

От днес в цялата страна, в това число и в област Добрич, автоматите на самообслужване за напитки и пакетирани храни, които нямат дистанционна връзка за отчитане на оборотите в сървърите на НАП ще бъдат запечатвани, а машините на които няма обозначение за собственика им, могат да бъдат иззети. Това съобщиха от пресцентъра на приходната агенция. Законът задължи собствениците на автомати за самообслужване да свържат устройствата си с НАП до края на октомври. Работата на вендинг машини без фискални устройства може да доведе и до налагане на санкция, достигаща до 10 000 лв., предупреждават още от приходната агенция. Днес инспекторите на НАП ще проверяват преимуществено автоматите на самообслужване. Отсрочка не е предвидена, добавят от приходното ведомство.

По данни на приходната агенция до вчера общо 2 477 машини в цялата страна са с изградена дистанционна връзка, като в област Добрич само 15 вендинг автомати отговарят на изискването. От приходната агенция добавят, че по данни на бранша в страната оперират между 15 000 и 25 000 автомата на самообслужване.

За клиентите на автомати на самообслужване е важно да знаят, че номерът на касовата им бележка се изписва на електронен дисплей на автоматите, които имат изградена връзка, като хартиен касов бон не се отпечатва. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАПЕЧАТВАТ УЛИЧНИТЕ АВТОМАТИ ЗА НАПИТКИ И ХРАНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди