изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:45 EEST
"Поан": Заловените в България парашутисти са разузнавачи    
НовиниМистериозните парашутисти, скочили в нива край плевенското село Коиловци, са били френски разузнавачи от Генерална дирекция за външна сигурност (DGSE), твърди френското сп. "Поан". Те били на обучение или мисия в България.


Според изданието твърде неубедителна, ако не и смехотворна, е версията, че петимата били любители на екстремни спортове, че някои от тях скачали над цел в Румъния, а пък поради вятър се отклонили на 40 км, та чак оттатък границата с България.

Преди две седмици петимата "екстремни туристи" били взети за крадци в чужд имот. Някои от тях се опитвали да говорят на български. Пристигнали със самолет в София техни колеги ги чакали в джип с тъмни стъкла в нивата.

При сблъсъка със собствениците на нивата част от французите са ранени, но въпреки това още на другия ден тихомълком отпътували от България. Френското посолство и българското МВР запазиха случая в пълна секретност и никой не каза откъде са били въпросните французи и какво са търсили в нивата, разказва изданието.

Запитан за инцидента, френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан отказал да направи коментар, но дал да се разбере, че става въпрос за незначителен инцидент. Директорът на DGSE също отказал коментар на информацията. http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

"Поан": Заловените в България парашутисти са разузнавачи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди