изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:02 EEST
Китай потвърди ангажимента си към пакета от 10 млрд. долара за специални заеми за Източна Европа    
Китай

Работна група от Европейския парламент е на официално посещение в Народна Република Китай от 29 октомври до 2 ноември 2012г.

Чунцин  е най-големият град в КитайЧунцин  е най-големият град в КитайЧунцин  е най-големият град в Китай



Като заместник-председател на  Делегацията на Европейския парламент (ЕП) за връзки с Народна република Китай евродепутат Илиана Иванова (ЕНП/ГЕРБ) е част от Работната група, която е на посещение в Китай. По време на визитата членовете на делегацията на ЕП имат срещи с водещи политици и представители на бизнеса в градовете Пекин и Чунцин.

Евродепутатите имаха съвместна среща с представители на Търговската камара на ЕС и Китайското министерство на търговията, с които обсъдиха важни въпроси, свързани с насърчаване на търговското сътрудничество между ЕС и Китай и достъпа до китайския пазар за европейски компании. “От изключително значение за нашата страна е това че, по време на срещите с представители на правителството те потвърдиха своя ангажимент по отношение на пакета от 10 млрд. долара специални заеми за Източна Европа с оглед на засилване на двустранното сътрудничество по проекти в областта на инфраструктурата, високите технологии, зелената икономика и др.” сподели г-жа Иванова.

Евродепутат Илиана Иванова се срещна също с председателя на централната банка на Китай, г-н Xiao Gang, с когото обсъдиха ролята на банката за Европейския съюз, както и за развитието на китайската икономика в контекста на настоящите предизвикателства пред световната икономика.

ВЛЕЗТЕ ВЪВ ФЕЙСБУК-ГРУПА "ДОБРУДЖАНЦИ"

По време на визитата г-жа Иванова разговаря с вицепрезидента на Китайскoто народно събрание г-жа Chen Zhili, която изказа специални благодарности към българското правителство по повод нейното скорошно посещение в България. През септември китайският вицепрезидент се срещна с президента на България, Росен Плевнелиев, председателят на Народното събрание, Цецка Цачева и заместник-председателя, Анастас Анастасов. Тогава двете страни изразиха желание за консолидиране на двустранните отношения и задълбочаване на сътрудничеството между двете държави. Пред г-жа Иванова, вицепрезидентът Chen Zhili призна, че е била дълбоко впечатлена от културата, традициите и гостоприемството на българската нация. “Сътрудничеството между България и Китай е много специално и ние трябва да го материализираме в конкретни проекти. Китайските партньори не веднъж са изразявали желание и готовност за сътрудничество в различни области. Така че, пред нас има огромни възможности  и ние трябва да се възползваме от този потенциал”, коментира евродепутат Илиана Иванова.

Евродепутат Иванова получи специални благодарности и поздравления от председателя на Делегацията на ЕП за връзки с Китай, г-н Crescenzio Rivellini и от г-н Zha Peixin, председател на Групата за приятелство Китай-ЕП в Китайския парламент за нейната успешна работа като заместник-председател на тази делегация през изминалите три години. В края на 2012г. г-жа Иванова ще напусне Европейския парламент, тъй като бе избрана за член на Европейската сметна палата, където започва своя шест годишен мандат от януари 2013г.

Посещението на делегацията продължaвa в най-големия китайски град Чунцин.
Скандалът в Китай: Признаха за убийство
В Китай започна война срещу организираната престъпност
„Фигаро”: Китай е на път да заеме позицията на втора икономика в света
Броят на жертвите на земетресението в китайската провинция Съчуан достигна 7000 души
КИТАЙСКА НАРОДНА РЕПУБЛИКА
НОВО КИТАЙСКО ПАРТНЬОРСТВО
 


Сходни връзки

Китай потвърди ангажимента си към пакета от 10 млрд. долара за специални заеми за Източна Европа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди