изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:30 EEST
Турски вестник написа, че Тургут Йозал е бил отровен    
По светаДиректорът на Института по съдебна медицина в Турция опроверга информацията в турски вестник, че пробите от анализа на тленните останки на покойния президент Тургут Йозал са показали наличие на отрова, съобщи БТА.
Истанбул 04Истанбул 10Истанбул 19

„Не мога да си представя как е било съобщено подобно нещо. Не сме открили подобно вещество. Отчетът от експертизата все още не е готов. Ние ще го представим на Главната прокуратурата през следващия месец”, заяви директорът Халюк Индже, цитиран от "Фокус".

Той посочи, че неговото ведомство няма право да оповестява резултатите от експертизата и това може да направи единствено прокуратурата, ако сметне, че е нужно.

Според турския вестник "Бугюн" съдебномедицинските експерти са открили в пробите следи от силна отрова на основата на стрихнин. Според специалистите тя може да е била приета с храна или напитка.

ВЛЕЗТЕ ВЪВ ФЕЙСБУК-ГРУПА "ДОБРУДЖАНЦИ"

Гробът на бившия държавен глава, който почина през 1993 година, бе отворен при изключителни мерки за сигурност в началото на октомври.
Ексхумацията бе извършена, след като от години съпругата му Семра Йозал твърдеше, че той е бил отровен, а не е починал от инфаркт, каквато бе официално оповестената причина за смъртта му.

По думите на Семра Йозал преди да почине, Тургут Йозал е бил на прием в българското посолство в Анкара по повод откриването на изложбата на сегашния министър на културата Вежди Рашидов. Там Йозал консумирал само лимонада. Съпругата твърди, че той е бил отровен с напитката.
В досегашното разследване по случая се отбелязва обаче, че от въпросната лимонада пили и сервитьорите, освен това не може да се установи кой точно е дал чашата, тъй като на приема са присъствали прекалено много хора.

Тургут Йозал е министър-председател на Турция от 1983 до 89 година, а после е избран за президент. През 88-ма срещу него има неуспешен опит за убийство. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Турски вестник написа, че Тургут Йозал е бил отровен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди