изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:08 EEST
ЦИГАНИ СЕ ГАВРЯТ С БЪЛГАРСКИ ГРОБОВЕ НА АРХАНГЕЛОВА ЗАДУШНИЦА    
Общество

Днес е Архангелова задушница и много хора са избрали момента да посетят гробовете на своите близки, да ги почистят, прикадят и украсят с цветя. Жалко е, че вече започваме да свикваме с тълпите роми по задушница, които посещават гробищата в градовете и селата в родината ни. Те нахлуват в тези места за покой, като разграбват храната от гробовете, може дори и да отмъкнат каквото могат, докато близките са на покойниците са все още там. Не са малко и случаите в които се разиграват ужасяващи сцени, от които паметта на починалите е повече от осквернена.





И тази година не се разминаха тези зловещи атаки. Един от фрапиращите случаи се разиграва в Казанлък. Точно на Архангелова задушница невъобразимо много роми нахлуват в гробищния парк в Казанлък. Апашите са повече от нагли, тъй като специално са екипирани с чували, в които направо тъпчат оставената по гробовете храна и то пред очите на близките. Някои дори си позволяват да дърпат храната от ръцете на роднините, за да я приберат в чувалите си. Опечалените, които не желаели да дадат храна и милостиня дори са псувани и заплашвани от наглите гробищни апаши.
Нещата придобили дори зловещ характер, след като тумбата циганори  изпотъпкала гробовете на покойниците. Някои граждани не издържали на гледката и повикали полицията. Когато униформените пристигнали на произшествието, ромите се разбягали, но преди това не пропуснали да псуват и кълнат всички присъстващи.

http://pravda.bg

ЛЕВСКИ, ЙОТО И ЦИГАНИТЕ. БЪЛГАРСКАТА РАЯ ЩЕ МЪЛЧИ И КРОТУВА
“Анонимните” готвят национален протест на 5 ноември
ЦИГАНИ ОТ ДОБРИЧ И КРУШАРИ СЕ ГАВРЯТ С ЛЕВСКИ, БОРИС I И СИМЕОН ВЕЛИКИ В СОЦИАЛНАТА МРЕЖА /ВСИЧКО ПО СЛУЧАЯ/
Стефан ЦАНЕВ: Ние вече имаме статута на колониална държава
 


Сходни връзки

ЦИГАНИ СЕ ГАВРЯТ С БЪЛГАРСКИ ГРОБОВЕ НА АРХАНГЕЛОВА ЗАДУШНИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди