изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:14 EEST
ПОТРЕСАВАЩО - ЗАТВАРЯТ БОЖИ ГРОБ ЗАРАДИ ДЪЛГ ЗА ВОДА    
По светаЦърквата на Божи гроб може да затвори врати, гръмнаха световните медии. Светият храм е натрупал сметки за вода в размер на 9 милиона шекела (2, 3 млн. долара), алармира Джерузалем пост.
040 Ерусалим / Jerusalem050 Ерусалим / Jerusalem044 Ерусалим / Jerusalem024 Ерусалим / Jerusalem

Частната водна компания "Хагихонв" е запорирала авоарите на гръцката патриаршия, която управлява най-голямата забележителност в Ерусалим.

Духовниците отказват да погасят дълга. Те твърдят, че през вековете църквата никога не е плащала водата - нито на кръстоносците, нито на арабите, нито по времето на Османската империя. През 1969 г. след Шестдневната война тогавашният кмет на Ерусалим потвърдил това правило.

Години по-късно обаче водоснабдяването минава в ръцете на частната фирма. Поради непознаване на историята, собствениците завеждат съдебен иск срещу патриаршията.

В процеса на делото отците с ужас разбират, че не разполагат с документ, който да ги освобождава от плащането на вода. Архиепископ Аристархос вече се е жалвал на президента Шимон Перес, но се надява най-вече на Бог и на щедри хора.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ПОТРЕСАВАЩО - ЗАТВАРЯТ БОЖИ ГРОБ ЗАРАДИ ДЪЛГ ЗА ВОДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди