изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:48 EET
Янаки Стоилов: На 11.11. БСП свиква митинг срещу бедността и за правата на българите    
Политика  Янаки Стоилов, депутат от ПГ на Коалиция за България, заяви в разговор с Илиана Беновска в ефира на радио К2, че в началото на мандата на правителството на ГЕРБ отбелязаната от страна на  Европейската комисия проява на воля за борба с корупцията се е дължала единствено на показните арести с предварително подготвени обвинения, но впоследствие в Европа са осъзнали липсата на действия от страна на управляващите.

  Той добави, че при избора на членове на Висшия съдебен съвет от квотата на Парламента и особено при избора на конституционни съдии резултатите са съответствали на предварително заложените и това свидетелства за скритите пластове и определените зависимости при вземането на тези кадрови решения. Заместник – председателят на БСП каза, че информацията в сигналите срещу Венета Марковска и преди се е появявала в публичното пространство и това изисква една по – ясна реакция от страна на ГЕРБ, но такава не е направена.

    Запитан от Илиана Беновска дали от БСП ще допуснат при тези обстоятелства Венета Марковска да положи клетва, Янаки Стоилов отговори, че процедурата в парламента е изчерпана и вече въпросът опира само до хората до които се отнася изборът. Той съобщи, че БСП няма да организира митинг при полагането на клетва на конституционните съдии, а ще организира протест на 11 ноември, който ще бъде против ограничаването на социалните възможности и демократичните права на българските граждани. Заместник - председателят на БСП коментира, че от ГЕРБ са се опитали да осакатят въпроса на референдума, но въпреки това той призовава българските граждани да вземат участие в него, за да не бъде подарен той на управляващите и да се покаже, че става дума за определена кауза, защото тя се отнася до технологичното развитие на нацията. Той добави, че от БСП ще предприемат собствена информационна кампания, в която да разяснят на българските граждани ползите от проекта Белене, като изрази задоволство от факта, че и българските синдикати ще се влючат, защото когато се строи такова съоръжение до него опират и отрасли, които трябва да осигурят оборудването и транспорта и това пряко засяга българските работници и бизнеса.

     Янаки Стоилов коментира и отлагането на визитата на руския президен Владимир Путин, посочвайки като причина за този факт степента на неопределеност и колебанията от българска страна, както и непремерените изявления на българските власти по повод на съдебния иск на „Атомстройекспорт”. Той продължи, че според него правителствотона ГЕРБ ще довърши мандата си, но по – важното е в какъв период ще навлезем и да ли ще се промени политиката. Заместник – председателят на БСП обърна внимание, че парите раздавани от премиера обричат България на изоставане, защото това са европейски средства, а те трябва да имат допълващо значение, като страната ни трябва да набира собствени ресурси за развитието си.

   Запитан за решението казусът „ Хохегер” да бъде прехвърлен към Комисията за разследване на корупцията по високите етажи на властта, оглавявана от Яне Янев, Янаки Стоилов отговори, че според него това е пропаганда и не очаква никакви конкретни резултати и последствия. В края на разговора си с Илиана Беновска в ефира на радио К2 заместник – председателят на БСП формулира предложенията на БСП да бъде вдигната минималната работна заплата на триста и петдесет лева, да не бъдат замразявани обезщетенията за майчинство и да се въведе младежка гаранция, която да осигурява на младите хора предложения за работа и още веднъж повтори, че тематиката на предстоящия на единадесети ноември митинг на площад „Св. Александър Невски” ще бъде против бедността и ограничаването на демократичните права на българите.

 


Сходни връзки

Янаки Стоилов: На 11.11. БСП свиква митинг срещу бедността и за правата на българите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди