изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:50 EET
Премиерът призова Еврокомисията да каже официално в какво обвинява Марковска    
Политика "Аз искам да получа информация от ЕК в какво официално обвинява г-жа Венета Марковска", заявява премиерът Бойко Борисов в интервю за в. "Стандарт" по повод избора на Марковска за съдия в Конституционния съд. Това е първата реакция на Борисов по случая.

В реакциите си досега Европейската комисия (ЕК) не е обвинявала Марковска. Първо комисията разкритикува парламента затова, че прикрива сигнали срещу кандидати за КС, а след като Марковска беше избрана предупреди, че във всеки един момент е възможен междинен мониторингов доклад.

Борисов заявява в интервюто, че "отговарям за кандидата на ГЕРБ - за Наско Анастасов, който е безупречен човек. Другият кандидат е на независимите". Премиерът настоява за официална позиция от ЕК.

"Доколкото ми е известно, и г-жа Марковска усилено обяснява, че това, в което я обвиняват, не е вярно", казва още Борисов.

Вчера "Капитал" съобщи, че Марковска е купила имот по Северното Черноморие заедно с адвокат Румен Еленски. Това се е случило през 2002 г., а след това тя е гледала дела, по които Еленски е бил адвокат. Марковска отначало отричаше адвокат Еленски да се е явявал по нейни дела и твърдеше, че го познава от Плевен. В хода на скандалното й избиране тя няколко пъти промени версията си.

Проверка в системата на ВАС обаче я опровергава и показа поне шест казуса, по които Румен Еленски се явявал като адвокат пред съдебен състав, в който е участвала и Венета Марковска.

В събота Марковска заяви, че не би подала оставка, въпреки че според нея "целият този натиск цели именно това". Тя каза, че ще направи собствено разследване как един анонимен сигнал може да стигне до ЕК.

При изслушването й в парламента преди десет дни депутатът от БСП Янаки Стоилов докладва за постъпил сигнал срещу Марковска. Тогава председателят на правната комисия Искра Фидосова не допуска обсъждане по темата, а при гласуването седмица по-късно никой депутат не повдигна въпроса въпреки реакцията от ЕК. В сигнала също се споменаваше за имоти, придобити от Марковска по Черноморието.
http://www.dnevnik.bg

Венета Марковска и адвокат Румен Еленски пазарували заедно имоти по Черноморието
 


Сходни връзки

Премиерът призова Еврокомисията да каже официално в какво обвинява Марковска | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди