изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:23 EEST
„ДАРИ БУРКАНЧЕ МЕД, ДАРИ ЗДРАВЕ!”    
ОбществоУдостоената с приза „Пчелар на годината” на тазгодишното изложение „Пчеломания” Недялка Михова от Добрич направи дарение – бурканче мед, на децата от целодневна детска градина №23 „Звездица” в Добрич. Тя се включва в инициативата на дългогодишния пчелар от Несебър Кирил Киров „Дари бурканче мед”.

Малчуганите от детската градина разказаха с песни, танци и стихчета за есента, плодовете и зеленчуците, за витамините и полезните храни. В красиви костюми те запознаха децата и гостите с любимите си плодове и зеленчуци, изпълниха и танц на пчеличките, а и заявиха на висок глас, че обичат мед.

Недялка Михова подари по бурканче мед на всяко дете от ЦДГ №23, а на благородното си дело е поставила наслов „Дари бурканче мед, дари здраве!”

189 са децата в детската градина, за които бе предоставено по бурканче  от кремообразния мед "Букет", сподели директорът на ЦДГ №23 „Звездица” Дора Дончева.

Този мед се смята за най-подходящ за децата, при него шведска технология с  механично бъркане  контролира  кристализацията. Целта на кампанията е да опазим здравето и бъдещето на нацията, да популяризираме най-ценната храна, отбелязва Михова.   

Силвия Иванова - старши експерт предучилищно възпитание в отдел „Образование и култура”, която също бе гост на празника, приветства инициативата. Тя посочи, че общината се стреми медът, под различни форми, да присъства всеки  ден в менюто на децата от детските градини в Добрич.

Кметът Детелина Николова изпрати благодарствен адрес до Недялка Михова. В него се казва: „Вашият жест е пример как да вършим обикновените неща с голяма любов и да ги превръщаме в добри дела. Защото да подариш труда си на 189 деца, е не само  благотворителност, но и начин да усетиш топлината и искреността на детската същност, единствена и неповторима”, споделя Детелина Николова. В заключение кметът на Добрич благодари на Недялка Михова за голямото българско сърце, което щедро подарява радост и недвусмислено се врича да бъде всеотдайно и обичащо. Николова пожелава здраве и благословение за харизмата да бъде достойна добруджанка, с която Добрич се гордее. НДТ

 

 


Сходни връзки

„ДАРИ БУРКАНЧЕ МЕД, ДАРИ ЗДРАВЕ!” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди