изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:03 EEST
Скандалът "Марковска" - онагледяване на лъжите    
НовиниВенета Марковска и адвокатът на Доган Румен Еленски и в момента са съсобственици на имот в с. Езерец

Избраната за конституционен съдия Венета Марковска излъга няколко пъти през последните дни пред медиите. Пълният репертоар на нейните противоречиви обяснения може да се намери в публикациите на Капитал и Медияпул. Още преди две години там се появиха разследвания, уличаващи зам.-председателя на ВАС в търговия с влияние и конфликт на интереси.

Най-скандалната лъжа на Марковска е, че не е близка с адв. Румен Еленски и, че не е гледала дела, по които той се е явявал. Проверка в деловодството на ВАС доказва противното - Марковска е била в съдебните състави по поне 6 казуса, по които се е явявал адв. Еленски. Освен това тя е купила в съдружие с Еленски имот в с. Езерец. Тази информация беше изнесена от Капитал в неделя 5 ноември.

Биволъ направи справка за актуалното състояние на имота в Кадастралния регистър от която е видно, че и в момента Марковска и Еленски са съсобственици на парцел в регулация, намиращ се в самия център на село Езерец. Имотът е с площ точно 2839 кв/м, като Марковска и Еленски владеят по 1/4 идеални части, а Анета Михайлова, която е бивш член на Висшия съдебен съвет и Инспектората към ВСС от квотата на ДПС, притежава 1/2 идеални части (виж и приложения pdf файл).

Capture_decran_2012-11-05_a_00.44.51

От Google Maps се вижда, че дворното място не е застроено, а видимо се обработва, заедно с част от съседния двор, който е собственост на местните хора, продали терена на магистратите през 2002 г. за 3200 лв.

Capture_decran_2012-11-05_a_00.45.30

Другото конфликтно познанство на съдия Марковска е с бизнесмена Георги Георгиев. При полицейска проверка през 2010 г. той се държи предизвикателно с полицаите и е арестуван. У него е намерена фалшива карта на "Директор на ВАС" и пропуск за паркиране на служебния паркинг на ВАС, който е на името на Марковска, но за колата на Георгиев. След полицейската акция Марковска разговаря със зам.-министъра на МВР Вучков. По неговите думи тя била много притеснена и дори плачела. След разговора делото се обръща срещу полицаите, които са обвинени в насилие. Версията на самата Марковска за този случай се промени няколко пъти: от пълно отричане, че се е срещала със зам.-министъра, до "признание", че си е изгубила личната карта в колата на Георгиев и се срещнала с Вучков, за да си я вземе.

Георги Георгиев, за когото Венета Марковска се притеснява до сълзи, е бивш съдружник със сина на Марковска. През 2005 г. той придобива апетитен терен в Ахтопол, който му е продаден с пряко договаряне от кмета на община Царево Петко Арнаудов на цена 13 лева на кв/м. Съседният имот също е продаден с пряко договаряне на друг бизнесмен, който пък го дарява на Георгиев. По това време община Царево води десетки дела във ВАС, върху които Марковска е би могла да влияе.

Както се вижда от скицата и плана, имотът на приятеля на Марковска не е застроен и се намира на няколко десетки метри от брега.

teren-georgiev-spravka

markovska-teren

http://www.bivol.bg


Премиерът призова Еврокомисията да каже официално в какво обвинява Марковска

Венета Марковска и адвокат Румен Еленски пазарували заедно имоти по ЧерномориетоCapture_decran_2012-11-02_a_17.16.59

 


Сходни връзки

Скандалът "Марковска" - онагледяване на лъжите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди