изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:08 EEST
Частен спецотряд спасява олигарха Галчев от 1 122 920 лева дълг    
Новини Благоевградският строителен предприемач Николай Галчев, собственик на строителната империя “Галчев холдинг” с над 20 фирми в нея, е бил облагодетелстван с 1 122 920 лева от скандалния бивш шеф на БОП във Велико Търново Орлин Тодоров, срещу когото миналия месец започна мегапроцес за използване на служебното му положение в полза на частни интереси, пише в. “Струма”. Парите са на собственика на “Теодора Турс” ЕООД Христо Черногоров, който поискал да се конституира като частен обвинител.

Според обвинението бившият антимафиот Орлин Тодоров е ползвал свои колеги като частен спецотряд в помощ на олигарха Николай Галчев. Преди Черногоров да стане собственик на “Теодора турс”, тя се водила на името на 30-годишния великотърновец Андреан Бузов. През 2004 г. Бузов и Галчев имали бизнесотношения във връзка със строеж на хотел в “Св. Влас”. Когато се стигнало до плащане, Галчев и съдружниците му отказали да платят заради претенции по строителството.

Бузов извадил изпълнителен лист за 601 107 лева, които му дължал. Тогава Орлин Тодоров се задействал да отърве Галчев от огромния дълг. Вдигнал всичките си подчинени да търсят Бузов. Когато го довели в кабинета му, Тодоров обяснил на Бузов, че ако прекрати изпълнителното дело срещу Галчев ще му даде 5000 лева, после вдигнал мизата на 20 000. После го заракал с личната си кола в Арбанаси и го заключил в стая, която използвал като частен арест.

Пристигнал Галчев, оформили документите, че не дължи нищо и делото било прекратено. 43-годишният Орлин Тодоров бе показво арестуван на 10 май 2010 г. в кабинета си от служители на отдел Вътрешна сигурност в МВР и държан близо година в килия в Ловеч. Въпреки обвиненията, той дори не бе уволнен дисциплинарно, освободиха го по взаимно съгласие и му изплатиха дължими заплати в размер на 20 000 лева. При стартирането на сегашния процес обвинението искаше да му бъде определена мярка за неотклонения в размер на 6000 лева, но съдът не уважи искането. Делото е събрано в 34 това и е с общо тегло над 100 килограма. То ще продължи на 26, 27 и 28 ноември. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Частен спецотряд спасява олигарха Галчев от 1 122 920 лева дълг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди