изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:18 EEST
ОПРАВДАХА ЕКСШЕФ НА ДИВЕЧОВЪДНА СТАНЦИЯ    
Ред и сигурност

Окръжният съд в Добрич оправда 50-годишния Тодор Г. Г. от Шумен по повдигнатите му обвинения в превишаване на правата си и присвояване, съобщиха от пресцентъра на съда.

Едното обвинение срещу него е било, че на 21 март 2006 г. като директор на Държавна дивечовъдна станция в Тервел е сключил договор за наем на 1 390 дка земя, стопанисвани от станцията, който е трябвало да бъде сключен от началника на Националното управление по горите.



Така той е превишил правата си с цел да набави облага за фирма от Нови пазар. Според обвинението, от това са настъпили щети в размер на 11 120 лв. Те били неразплатена стойност по две фактури, всяка на стойност 5 560 лв., издадени от ДДС – Тервел. Техен получател е била новопазарската фирма. Второто обвинение е за това, че на 1 февруари 2007 г. чрез подписване на двустранен протокол за взаимно прихващане на насрещни задължения между ДДС - Тервел и новозагорската фирма, е присвоил 27 200  лв., като стойност за доставка на царевица с доставчик новозагорската фирма и получател ДДС – гр. Тервел. В последната си дума Тодор е обяснил, че ръководството на Националното управление на горите му е наложило договора с фирмата, а в сътрудничеството с нея той е изпълнил целта да осигури в стопанството дивеч с ценни трофеи.  Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна, в 15-дневен срок.

 Тодор Г. Г. има висше образование, не е семеен, работи и не е осъждан. НДТ

 

 


Сходни връзки

ОПРАВДАХА ЕКСШЕФ НА ДИВЕЧОВЪДНА СТАНЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди