изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:37 EEST
ДЕПАТА ЗА ОТПАЪЦИ НЯМАТ АЛТЕРНАТИВА    
Новини

Алтернатива на депата за твърди битови отпадъци няма – това каза вчера зам.-кметът на Добрич арх. Пламен Ганчев. През миналата седмица той е участвал в среща в Правец. Тя е била организирана от управляващия орган на оперативна програма „Околна среда”. След това участниците са присъствали на откриването на регионално депо за твърди битови отпадъци в Благоевград.



По повод недоволството на живеещите в село Стожер от изграждането на регионално депо, арх. Ганчев коментира, че последствията от неизграждане на такова депо е невъзможността в следващия планов период ад се използват европейски средства за целта, а това ще трябва да става с пари на общините.

На срещата министър Нона Караджова е заявила, че всички обекти, които са в процес на одобрение, ще бъдат завършени.

Арх. Ганчев допълни, че от следващата година общините ще трябва да изграждат и площадки за депониране на едри битови отпадъци, включително и излязла от употреба битова техника.

По приоритетна ос 2 на ОПОС „Подобряване и развитие на инфраструктурата за третиране на отпадъци” са договорени общо над 575,7 млн.лв., от които са изплатени  89,2 млн.лв. В изпълнение са 14 договора за изграждане на регионални системи за управление на отпадъците на обща стойност 562,3 млн.лв. В оценка са 6 проекта – на регионите Бяла, Велико Търново, Добрич, Панагюрище, Плевен, Хасково, посочват от МОСВ. НДТ

 


Сходни връзки

ДЕПАТА ЗА ОТПАЪЦИ НЯМАТ АЛТЕРНАТИВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди