изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:00 EEST
Владимира Янева в психиатрията    
Новини

Председателят на Софийския градски съд Владимира Янева е постъпила в психиатричното отделение на "Александровска болница", съобщи агенция "Блиц". Днес тя днес трябваше да бъде изслушана от Висшия съдебен съвет заради възможен конфликт на интереси по делата й за скандалното дружество "Софийски имоти", но това бе отложено. Янева е настанена в болницата от миналия петък. От ВСС днес не съобщиха каква е болестта, отложила изслушването на Янева.



Янева наскоро оглави Софийския градски съд - съдилището, което гледа най-тежките наказателни дела, включително срещу подсъдими, които имат имунитет и са част от изпълнителната власт и висшите представители на изпълнителната власт. Срещу назначението се възпротивиха много магистрати, които смятат, че го дължи на приятелството си с вътрешния министър Цветан Цветанов.

Владимира Янева е приета в 16,41 ч., съобщила дежурната сестра Петя Цветанова, цитирана от агенцията. Тя допълнила, че диагнозата на пациентката е "биполярно афективно разстройство", втора степен. Според данните в приемния й картон - състоянието й е "остро".

Като близък човек, с когото лекарите да контактуват, съдия Владимира Янева е посочила баща си Яне Янев, който е доцент по урология в "Александровска болница". 

Биполярното разстройство е сериозно психично заболяване. Състоянието е известно още като маниакална депресия. Хората, изпитващи това страдание, живеят с постоянни резки промени в настроението - от весело и приповдигнато до потиснато и депресивно усещане за света и живота. Това състояние придружава страдащия през целия му живот.

Янева е съдия по делото за "Софийски имоти", по което отказа да си направи отвод. Въпреки че е съдия обаче, като пълномощник на баща си е купила два магазина от "Софийски имоти". "Благодарение" на Янева делото е било отложено, но по-късно отново върнато, след като се намесва прокуратурата.

Съдия Янева се произнася по обвинителния акт за "Софийски имоти" 5 месеца след внасянето му в съда (в средата на декември 2010 г.). А решението й е за прекратяване на делото поради допуснати съществени процесуални пропуски. Тя изпраща решението си на прокурора почти 3 месеца след заседанието, на което то е взето.

Прокуратурата протестира пред Софийския апелативен съд, който отменя решението й и връща делото отново при нея с указания за даване на ход.

Решението на САС е от 12 април 2011 година. Към настоящия момент делото вече е забавено с една година и все още не е насрочено за ново гледане. Според НПК делата се насрочват в срок от 2 месеца след постъпването им, а и в двата случая тези срокове не са спазени.

http://www.webcafe.bg

 


Сходни връзки

Владимира Янева в психиатрията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди