изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:13 EEST
Независими депутати правят партия    
ПолитикаНезависимите депутати Димитър Чукарски и Тодор Великов правят партия. Името на бъдещата формация е ДАНО - Демократична алтернатива за национално обединение. Формацията се позиционира в дясното политическо пространство, а учредяването й ще е на 11.11.2012. Двамата депутати се обявяват за професионализма. ДАНО ще бъде лицето на професионализма, закани се Тодор Великов.

Освен това двамата депутати искат оставката на шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев, заради решението на държавния регулатор, с което са определени цени за достъп до електропреносната и елразпределителните мрежи, които трябва да плащат производителите на ВЕИ.

Попитани не изземват ли функцията на парламентарната комисия за ДКЕВР, Чукарски отговори: "Аз не зная какво прави тази комисия". Той обаче е категоричен, че регулаторът с решението си за ВЕИ производителите не е спазил европейското законодателство в областта като редица директиви.

"Такава е Директива 2009/72 на Европейския парламент и Съвета относно общите правила за вътрешния пазар на енергия, съгласно която следва да бъдат взети допълнителни мерки, за да се осигурят прозрачни и недискриминационни тарифи за достъп до мрежите", подчерта Чукарски.
Тези тарифи следва да са приложими към всички ползватели на системата на недискриминационна основа, допълни независимият депутат.

Националните регулаторни органи следва да гарантират, че тарифите за пренос и разпределение са недискриминационни и отразяват разходите на съответните оператори, каза още той.

Чукарски подчерта в същото време, че няма данни Ангел Семерджиев да се е облагодетелствал от това решение.  http://news.ibox.bg

 


Сходни връзки

Независими депутати правят партия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди