изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:15 EEST
ДОБРИЧКА ОБЛАСТ СРЕД ВОДЕЩИТЕ ПО ДОБИВ И ОТ ЦАРЕВИЦА    
ЗемеделиеПо данни на Областните дирекции „Земеделие” на Министерство на земеделието и храните във всички области на страната са ожънати площите с царевица и слънчоглед. По предварителни данни, общото производство на царевица за зърно възлиза на 1,64 млн. тона.

Най-високи средни добиви са отчетени в областите Сливен, Добрич, Плевен и Пловдив, където реколтираните количества от декар са в границите 431-491 кг зърно. Пропадналите площи, вследствие на неблагоприятни климатични условия, общо за страната възлизат на 34 800 декара.

ВЛЕЗТЕ ВЪВ ФЕЙСБУК-ГРУПА "ДОБРУДЖАНЦИ"

Общото производство на слънчоглед е над 1,36 млн. тона, по предварителни данни. Най-високи средни добиви са отчетени в областите Добрич, Силистра, Разград и Русе, където реколтираните количества от декар се движат в границите 212-237 кг. Пропадналите площи общо за страната са 9 340 декара.
До момента са засети над 10 млн. декара с пшеница, което е с близо 2,5 млн. декара в повече в сравнение със същият период на 2011 г. Засетите площи с ечемик възлизат на 1,6 млн. декара, където също се наблюдава по-интензивни темпове на сеитбата в сравнение с предходната година.
НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРИЧКА ОБЛАСТ СРЕД ВОДЕЩИТЕ ПО ДОБИВ И ОТ ЦАРЕВИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди