изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:17 EEST
СЪЗДАДОХА ОНЛАЙН СТОКОВА БОРСА ПО ПРОЕКТ    
НовиниРезултатите от проект “Черноморска мрежа Tradenet (B.S.T.)”, финансиран от  Съвместната оперативна програма "Черноморски басейн 2007-2013”, отчетоха вчера на пресконференция в Търговско-промишлената палата. Българската работодателска организация бе партньор по проекта, по който водещ партньор е Камарата за търговия, индустрия, навигация и земеделие - Констанца, Румъния, като водещ партньор.

Другите партньори са Hellenic Foreign Trade Board (HEPO) от Солун, Търговската палата на Кавала, Гърция, Национален център за развитие на МСП Ереван, Армения, Търговско-промишлените палати от Зонгулдак и Трабзон, Турция. Основната цел на проекта е била да насърчи и улесни регионалните партньорства и трансграничното сътрудничество, насочени към устойчиво развитие в Черноморския басейн, на базата на обединени ресурси, дейности и мрежи, посочи Татяна Гичеваот ТПП-Добрич.

Проведени са 5 национални изследвания с еднаква структура, в които е включена информация за профил на страната,  институционална рамка, правна рамка на бизнеса, инвестиции, международна търговска дейност, източници за финансиране на бизнеса, предприемаческа култура, местни ресурси за трансгранично бизнес сътрудничество. Издаден е търговски атлас на 6 езика, като има печатна версия на български език, а също и електронна версия на CD и pdf формат на www.cci.dobrich.net. Разработен е сайт, на който е качена база  данни за фирми. В рамките на проекта са проведени 7 работни семинара във всяка една страна. Тозив Добрич бе на 13 и 14 март тази година и бе на тема „Регионално коопериране и бизнес сътрудничество в страните от Черноморския басейн”. Освен това, в Солун е проведена брокерска среща, в която са участвали 10 фирми от България, които са осъществили общо 77 срещи.По проекта е създадена и онлайн стокова борса - www.blackseatradenet.eu. Организирано е “бизнес-училище” за екипите от страните-партньори и бизнес консултанти, както и семинар на тема “Добри практики от подобни трансгранични мрежи”, провел се в Трабзон, Турция.

Участниците в проекта са подписали общо споразумение за партньорство, приели са общ етичен кодекс, както и план за съвместни действия през следващата година. Създадени са 7 контактни точки  във всяка организация-партньор, катоза България тя е в Търговско-промишлената палата в Добрич. Проектът приключва в края на ноември. Общият му бюджет е 379 975 евро, от които усвоени са над 85%. НДТ

 


Сходни връзки

СЪЗДАДОХА ОНЛАЙН СТОКОВА БОРСА ПО ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди