изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:30 EEST
РАДОСЛАВ РУДАЧЕВ СИ ПОДАРИ ИЗЛОЖБА ЗА РОЖДЕНИЯ СИ ДЕН    
Култура Първата самостоятелна изложба на добричлията Радослав Рудачев и екипа му от студио "Зи-Арт" бе открита  в музея в парка "Свети Георги". Пред журналисти младият творец сподели, че изявата е подаръкът, който си прави за 27-ия си рожден ден. Организатор на изложбата е Регионалният исторически музей.

Радослав Рудачев представи и екипа си - фотографа Ина Матева и Ивелин Михайлов. Ние сме млада организация, която иска да промени чрез своите идеи нещата, сподели Рудачев. Радослав успява да озапти графитите и да интегрира уличното изкуство в дома, в офиса, в рекламата, на мотори и каски, каза Ина Матева. "Изложбата е първата му стъпка към рекламата. Досега неговата реклама бе добрата дума на доволните хора", допълни тя. 

ВЛЕЗТЕ ВЪВ ФЕЙСБУК-ГРУПА "ДОБРУДЖАНЦИ"

В експозицията са представени снимки, скици и два мотора, повечето от които сътворени през последните две години. Снимковият материал е от реализирани проекти - на клиенти, приятели, основно в Добрич и няколко във Варна, разказа младият творец. Той сподели, че няма възрастови граници на хората, в чиито домове е пренесъл изкуството си - от новородено, което има изрисувана своя стая, до възрастни хора, които имат едни цъфнали дървета в спалнята си. "Чрез това изкуство домът вече не е сграда, апартамент, къща, а става жив", споделят младите хора "Зи-Арт". Рисунки на младия добричлия вече присъстват в магазини за цветя, заведения, детска градина във Варна. Радослав Рудачев разкри подробности около двата мотора, които е изрисувал. Единият - Сънят, е на футболиста от националния отбор Милен Петков, а другият на местния бизнесмен Христо Калинков. И двата са марка "Харли Дейвидсън". "Моторите са ми най-скъпите платна", сподели авторът. И разкри идеята си - да понарисува още мотори и за следващия си рожден ден да си подари изложба с тях.

Рудачев разказа и за няколко случая, в които неговите виждания и тези на клиента са се разминавали. В един от тях роми поръчали в дома им да бъде нарисуван таван с облаци, "паронамни /панорамни/ облаци". Одобрили сътвореното чак на четвъртия път. И след това заминали да живеят в чужбина... Явно хората имаха проблем, не беше в мен проблемът, коментира творецът. В друг случай пък собственик на джип искал да капака му да бъдат нарисувани кучета. Когато видял готовата творба, казал: "Радославе, по-смешно нещо не съм виждал, дори Мики Маус изглежда по-добре..."

В момента Радослав Рудачев и екипът му правят скици за рок бар в Добрич. Младият творец има амбицията да създаде школа, чрез която да предаде изкуството си на млади хора. А за догодина подготвя провеждането в Добрич на арт-фестивал, който в превод на български ще носи името "Изкуството полудява".

"Не всичко е пари, трябва да се твори, човек да оставя нещо след себе си", сподели Радослав Рудачев. Искам да остана в града си и да развивам това изкуство, категоричен е той. НДТ

 


Сходни връзки

РАДОСЛАВ РУДАЧЕВ СИ ПОДАРИ ИЗЛОЖБА ЗА РОЖДЕНИЯ СИ ДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди