изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-01-26 @ 01:25 EET
ПЕТ ОБЩИНИ ИМАТ ШАНС ЗА ПРОЕКТИ ЗА „ЖИВОТ В ОБЩНОСТТА“    
НовиниПет общини от Добричка област имат възможност да кандидатстват с проекти по схема за безвъзмездна финансова помощ: BG051PO001-5.2.13 „ЖИВОТ В ОБЩНОСТТА”. Това трябва да стане до 7 януари 2013 г. Могат да кандидатстват общините Добрич, Генерал Тошево, Крушари, Шабла и Тервел, съобщиха от Областния информационен център.Оттам посочиха, че схемата включва два компонента.

Първият е с общ бюджет 15 275 207 лв. и е свързан с предоставяне на социални услуги в подкрепа на социалното включване  на лица, настанени в домове за деца, лишени от родителски грижи.

Вторият компонент е с бюджет 14 млн. лв. и е свързан с услуги, предоставяне на лица с физически увреждания, психически разстройства и умствена изостаналост, които чакат настаняване в специализирана институция.

Проектите могат да са на стойност от 60 000 лв. до 300 000 лв.

Община Добрич  може да кандидатства за изграждане на наблюдавано жилище за лица от дом „Дъга”.  Община Генерал Тошево може да търси финансиране за създаване на  Център за настаняване от семеен тип за лица с психични разстройства с капацитет 10  лица, а община Крушари – за център за лица с психични разстройства с капацитет 9  лица.  Община Шабла може да депозира проект за създаване на защитено жилище за лица с психични разстройства с капацитет 10 лица, а за община Тервел не са посочени конкретни социални услуги, но населеното място е идентифицирано като такова с потенциал за разкриване на услуги, тъй като разполага с ресурс за управлението им. По схемата могат да се финансират дейности като подбор и обучение на персонала, който ще бъде нает в новоразкритите социални услуги, включително и последваща супервизия. Допустимо е обзавеждане, оборудване и/или ремонт на помещенията, в които ще бъдат разкрити социалните услуги, разкриване и функциониране на социалните услуги, съответстващи на индивидуалните потребности на лицата от целевите групи за период до 18 месеца. НДТ

 

 


Сходни връзки

ПЕТ ОБЩИНИ ИМАТ ШАНС ЗА ПРОЕКТИ ЗА „ЖИВОТ В ОБЩНОСТТА“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди