изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:52 EEST
Колективна оставка подадоха лекари от кръвния център във Варна    
Здраве38 лекари и медицински сестри от кръвния център във Варна подават колективна оставка в знак на протест срещу ниското заплащане на труда им и лошите условия на работа.

Д-р Маргарита Точкова обясни, че досега усилията им за водене на разговори за изпълнение исканията на протестиращите са останали без резултат. Според нея обещаното за ноември увеличение на заплатите няма да се отрази върху трудовите възнаграждения на работещите в кръвния център.

Д-р Точкова е категорична, че ако до един месец не се намери решение и когато оставките на медиците влязат в сила, има риск освен персонала да остане без работа, да се затруднят и доставките на кръв и кръвни продукти за района на Североизточна България.

"Специалистите при нас се обучават за много дълго време. Риск има за нас да останем без работа, но риск има и да останем на същото положение, на каквото бяхме през миналата зима. Никой не ни е потърсил за нищо. Искаме поне среща", подчерта още д-р Точкова. Информацията е на БНР.  http://news.bgnes.com/
 


Сходни връзки

Колективна оставка подадоха лекари от кръвния център във Варна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди