изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:30 EEST
Отсъствие на адвокат отложи наказателно дело за грабеж в с. Богдан    
Ред и сигурностПоредно неявяване на адвокат на подсъдим стана за причина Окръжен съд – Добрич, да отложи наказателно дело срещу пет лица, обвиняеми за множество престъпления, извършени в различно съучастие - грабеж на британско семейство, 9 кражби от жилища, включително от още пет британски граждани, за противозаконно отнемане на моторно-превозно средство и за държане на оръжие. Процесът се води срещу Георги Д. Г. от Добрич, Мариян Г. Г. от с. Дончево, област Добрич, Стоян Ал. П. от Добрич и Красимир Ст. В. от Добрич и Росен Ст. К. от с. Карапелит, област Добрич.

Неявяването на адвоката се явява процесуална пречка за защита на правата на неговия подзащитен – Стоян П. Защитата е задължителна предвид тежестта на обвинението, за което е привлечен да отговаря. Затова Окръжен съд – Добрич, отложи делото за 10.01.2013 г.

Съдът установи, че отсъствието на адвоката се явява процесуална пречка за разглеждане на делото, а същевременно той не е депозирал молба за неявяването си, нито е посочил основателна пречка. Тези обстоятелства мотивираха Окръжен съд – Добрич, да наложи  на защитника глоба в размер на 300 лв. Тя ще бъде отменена, ако в тридневен срок, той представи доказателства за уважителни причини за неявяване.

Пресцентърът припомня, че заболяване на същия адвокат наложи отлагане на заседание по делото през месец юли 2012 г.

Съдът разгледа днес и молба за изменение на мярката за неотклонение  на Росен К. Последният бе в неизвестност от 11.09.2011 г. след като се отклони от наложената му мярка за неотклонение домашен арест, до 25.07.2012 г. Той е бил задържан при извършване на домова кражба в Несебър и в момента е в затвора.

На 26.07.2012 г. той е започнал да търпи наказание лишаване от свобода 1 година и 3 месеца, постановено му от Районен съд – Варна, през тази година. Съдебният състав прецени, че е налице ново обстоятелство за изменение на мярката за неотклонение на Росен К. – изтърпяването на наказание лишаване от свобода. Задържането му под стража не може да бъде на две основания, нито да бъде зачетено при евентуална осъдителна присъда по делото за грабеж и кражби. С тези аргументи съдът намери молбата за основателна и измени мярката за неотклонение в подписка.

Окръжен съд – Добрич, задължи администрацията на Затвора Варна да го уведоми писмено 20 дни преди Росен К. да приключи изтърпяването на наказанието по присъдата на Районен съд – Варна.

 


Сходни връзки

Отсъствие на адвокат отложи наказателно дело за грабеж в с. Богдан | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди