изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:44 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите почивни дни на територията на ОД НА МВР Добрич са регистрирани 7 криминални престъпления.

Криминалисти от Първо РУП Добрич установиха и задържаха извършителите на взломна кражба.

-          На 9 ноември в 13:20 часа в Първо РУП Добрич е получено съобщение за кражба от частен дом на територията на град Добрич. При оглед на място е установено, че неизвестен извършител чрез взлом на стъкло на прозорец е проникнал в жилището. По данни на тъжителя е извършена кражба на автоматична перална машина, два броя телевизори и монитор за настолен компютър. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” са установени извършителите на деянието. С полицейска заповед за срок от 24 часа в Първо РУП Добрич са задържани криминално проявените и осъждани Е.А. (35г.) и С.Н. (26г.) и двамата от град Добрич. Част от вещите предмет на престъплението са намерени и иззети по надлежния ред. Образувано е досъдебно производство по описа на Първо РУП Добрич. Работата по случая продължава.

 

            Контролните органи са съставили 36 акта и 63 фиша за констатираните от тях нарушения.

 

-          На 10 ноември около 17:55 часа в град Добрич по улица „Дунав” е настъпило ПТП. Лек автомобил „Сеат” с добричка регистрация,  управляван от Д.Н. (35г.) предприема маневра завой на ляво отнема предимството и блъска насрещно движещия се посока булевард „Русия велосипедист Д.Д. (13г.). Вследствие на настъпилото ПТП, велосипедиста е настанен за лечение в „Неврохирургия” при МБАЛ гр. Добрич с диагноза комоцио, без опасност за живота. Водача на МПС е изпробван за алкохол с техническо средство, като цифровия индикатор отчита отрицателен резултат.

-          На същата дата около 16:00 часа по главен път град Варна посока град Добрич на около три километра преди село Стожер е настъпило ПТП. Лек автомобил „Рено” с варненска регистрация, управляван от неправоспособния Ж.С. (38г.), криволичейки по пътното платно се блъска в насрещно движещия се автомобил „Митсубиши”. Вследствие на настъпилото ПТП са нанесени значителни материални щети по моторните превозни средства. Извършената проверка за алкохол с техническо средство отчита наличието на 2,13 промила в издишания Ж.С. въздух. Той е задържан със заповед за 24 часа във Второ РУП Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На територията на ОД НА МВР Добрич е възникнал 1 пожар на сухи треви без материални загуби.

 

-          На 11 ноември в 22:00 часа е РСПБЗН – град Добрич е получено съобщение за възникнал пожар в стопански двор на територията на село Карапелит. Огнената стихия е потушена от изпратените екипи. Вследствие на пожара са унищожени триста снопа шума, четиридесет бали слама и около три тона фураж. Причините за възникването му се изясняват.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди