изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:49 EEST
18 ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПОДАДЕНИ В МИГ ДОБРИЧКА    
НовиниНа 31 октомври приключи периодът за прием на заявления за подпомагане по мерките от Стратегията за местно развитие на "МИГ Добричка" за 2012 г. До крайната дата в офиса на МИГ-а бяха входирани общо 18 проектни предложения.

По мярка 121 „Модернизиране нa земеделските стопанства" постъпиха десет заявления. Те предвиждат инвестиции за закупуване на земеделска техника, прикачен инвентар и оборудване, закупуване на специализирана техника за отглеждане и косене на лавандула; системи за капково напояване и напояване чрез дъждуване; изграждане на складове за съхранение на собствената селскостопанска продукция. Подадените проекти са на стойност 810 810,71 лв. По мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти" проектните предложения са две. Едното от тях включва инвестиции за доставка и монтаж  на хладилни камери  за  съхранение на плодове, а другото - за закупуване на мобилна модулна инсталация за етерични масла. Общата им стойност е 580 042,80 лв. По мярка 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия" са входирани две заявления на стойност 169 999,00 лв. - за изграждане на цех за хляб и хлебни изделия и за производствен цех за изделия от ковано желязо. По мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" е внесено едно заявление - за изграждане на спортна площадка в с. Стожер, на стойност 121 123,92 лв. По мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места" са внесени две проектни предложения - за подпомагане на изграждане на детски площадки и ландшафтно оформление на парково пространство в селата Божурово, Стефаново, Смолница, Одърци и Дончево на обща стойност 214 556,09 лв. По мярка 41323 „Опазване и подобряване на селското наследство" - има едно заявление -  „Съкровищата на с. Смолница" на стойност 7780,00 лв.

В края на октомври приключи работата си първата Комисия за избор на проекти. В процеса на оценката бяха включени първите 5 входирани в МИГ Добричка заявления за подпомагане. Повече от месец двама външни експерти, подбрани с конкурс, и 3-ма членове на Управителния съвет на МИГ Добричка провеждаха заседания по оценката на проектите. В резултат на работата на Комисията, 4 от проектните предложения бяха класирани, а едно проектно предложение беше основателно отхвърлено на етап техническа  оценка. Два от класираните проекти вече са внесени в регионалната ДФЗ-РА за последваща оценка. Останалите два проекта остават за разглеждане след приключване срока за прием при наличие на неусвоен бюджет по съответната мярка, в която сесия няма да има изискване за минимален брой точки.

През тази седмица предстои поредно заседание на Комисия за оценка на проекти по втора сесия за избор. Нейна задача е оценката на общо 5 проектни предложения по 3 различни мерки. В комисията участват 4 външни експерти - оценители и 3-ма души - членове на УС, представители на трите сектора - публичен, граждански и на бизнеса. В началото на месеца се очаква назначаване на поредната Комисия за оценка на проекти по третата сесия за избор на подадени към МИГ Добричка заявления за подпомагане. В тази сесия ще да бъдат включени за оценка последните 8 входирани за периода до края на приема заявления, както и класираните, но останали от предходните сесии за избор поради недостатъчен брой точки по критериите за съответствие със Стратегията за местно развитие.   

Периода за прием на заявления за подпомагане по мерките от Стратегията за местно развитие на МИГ Добричка за 2013 г. ще започне още през януари. Бюджетът за следващата година е одобрен и разпределен по мерки както следва: мярка 41121 - Модернизиране нa земеделските стопанства - 400 000 лв., мярка 41123 - Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти - 420 000 лв., мярка 41311 - Разнообразяване към неземеделски дейности - 200 000 лв., мярка 41312 - Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия - 200 000 лв., мярка 41321 - Основни услуги за населението и икономиката в селските райони - 300 000 лв., мярка 41322 - Обновяване и развитие на населените места - 425 000 лв. и мярка 41323 - Опазване и подобряване на селското наследство - 30 000 лв.

За да кандидатствате с проект към МИГ Добричка е необходимо да имате постоянен адрес - за физическите лица, и седалище - за еднолични търговци и юридическите лица, на територията на МИГа-а, както и да осъществявате дейностите по проектите само на територията, на която действа групата действа и тя съвпада с територията на Община Добричка.

Екипът на МИГ Добричка, както и привлечени външни експерти са на разположение /в рамките на работното време/ на всички заинтересовани за консултации и методическа помощ при изготвяне на проектната документация, както и за оказване на съдействие за получаване на необходимите придружаващи заявленията изискуеми документи. Офисът на МИГ Добричка се намира в с. Бранище, в сградата на кметството, на ул. „Първа" № 19 А. За контакти:  0882 020 969 - Надежда Василева - изпълнителен директор, и 0889 35 35 05 - Нели Събева - асистент е-mail: mig_dobrichka@abv.bg

Следете актуалните новини, събития и инициативи, свързани с МИГ Добричка, на нашия сайт: www. mig-dobrichka.org, на страниците на вестник „Нова Добруджанска Трибуна" и в ефира на „Радио Добруджа". НДТ

 


Сходни връзки

18 ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПОДАДЕНИ В МИГ ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди