изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:26 EEST
ЧАНТАДЖИИТЕ СЕ ОГЪНАХА, ЛИХВИТЕ ПО ДЕТСКИТЕ ВЛОГОВЕ НЯМАЛО ДА СЕ ОБЛАГАТ С ДАНЪК, ЗАСЕГА    
НовиниНовият данък върху доходите от лихви остава само за срочните депозити и влогове. Начислените по тях лихви след 1 януари 2013 г. ще се облагат с 10%. Разплащателните сметки и безсрочните спестовни сметки, включително детските влогове, ще бъдат изключени от прилагането на налога.

Това предвиждат окончателните редакции на работната група в парламента по промените в данъчните закони, които ще бъдат внесени за второ четене в бюджетната комисия, съобщава СЕГА. Според първоначалния вариант изключение бе предвидено само за разплащателните сметки. Както Дир.бг писа пръв, това оставяше неяснота за детските влогове и други банкови продукти. Проблемът бе особено сериозен при детските влогове, тъй като би се стигнало до това данъчнозадълженото лице да е непълнолетно.
Между първо и второ четене е отстранен и проблемът около декларирането на доходите от лихви по депозити. С изрични текстове те се изключват от годишната данъчна основа и няма да се декларират пред НАП.
Комисията ще обсъди и алтернативни предложения на опозицията за отмяна на налога или въвеждането на необлагаем минимум, но шансовете за успех не са големи, според СЕГА. Първоначално законопроектът предвиждаше банките да привеждат на НАП удържания данък след края на всяко тримесечие, но срокът бе съкратен до месец след месеца, за който са начислени.
http://banks.dir.bg

 


Сходни връзки

ЧАНТАДЖИИТЕ СЕ ОГЪНАХА, ЛИХВИТЕ ПО ДЕТСКИТЕ ВЛОГОВЕ НЯМАЛО ДА СЕ ОБЛАГАТ С ДАНЪК, ЗАСЕГА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди