изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:27 EET
Глоби за четирима адвокати, неявили се по две дела в Окръжен съд – Добрич    
Ред и сигурност            Окръжен съд – Добрич, наложи глоби в размер на 300 лв. на четирима адвокати, чието отсъствие наложи отлагане на две въззивни наказателни дела днес. Съдът поиска за следващото заседание по делата на 27 ноември Адвокатска колегия – Добрич, да определи резервни защитници на подзащитните им.

            В първото дело подсъдимите Стоян Ал. П., Красимир Ст. В. и Георги Д. Г. обжалват присъда на Районен съд – Добрич. С нея тримата са признати за виновни в това, че на 09/10.02.2009 г. в с. Житница, община Добричка, чрез използване на моторни превозни средства – 3 леки автомобили „Фолксваген Голф” и чрез използване на технически средства – ръчна помпа за изпомпване на течности, автомобилно ремарке, маркуч, туби и варели, в съучастие помежду си и с 48-годишния Мариян Г. Г., като съизвършители са отнели 1033 л дизелово гориво на стойност 1797,42 лв., собственост на земеделска кооперация в с. Житница. За Мариян Г. и Стоян П. деянието е извършено в условията на повторност. Районен съд – Добрич, е признал четиримата за невинни и ги е оправдал по повдигнатото им обвинение за кражба на 1140 л дизелово гориво на стойност 1983,60 лв. Съдът е наложил на Мариян Г. и Стоян П. наказания лишаване от свобода за срок от 2 години и 5 месеца при строг затворнически режим. Красимир В. и Георги Г. са осъдени на 1 година условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

            Трима от подсъдимите обжалват присъдата като незаконосъобразна и необоснована, а наложеното наказание като несправедливо. Те искат присъда да бъде отменена и постановена нова оправдателна, или да им се намали наложеното наказание. В жалби пред въззивния съд адвокатите на 31-годишните Стоян П. и Красимир В. и на 28-гоидшния Георги Г. претендират, че първоинстанционният съд не е анализирал правилно събраните по делото доказателства и е допуснал процесуални нарушения. 48-годишният Мариян Г. заяви днес пред съда, че приема първоинстанционната присъда и не се присъединява към жалбите на другите.

            По второто дело Окръжен съд – Добрич, трябваше да разгледа жалба на 43-годишният Демир С. Ст. срещу присъда на Районен съд – Добрич. С нея той е признат за виновен в това, че на 27.02.2012 г. по булевард в гр. Добрич, е управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф„ с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 2,20 промила на хиляда, установено по надлежния ред, след като е бил осъден за същото подобно деяние. Съдът е признал Демир Ст. за виновен и в това, че на 27.02.2012г. в гр. Добрич е управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф„ без съответно свидетелство за управление, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление с Наказателно постановление, издадено от Началника на Първо РУ „Полиция„ в гр. Добрич, влязло в сила на 22.03.2011г.

            Районен съд – Добрич, е наказал Демир Ст. с лишаване от свобода за срок от 3 месеца при първоначален строг затворнически режим и с глоба в размер на 100 лв.

 

13.11.2012 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

Глоби за четирима адвокати, неявили се по две дела в Окръжен съд – Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди