изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:08 EEST
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР


София. Служители от столичната дирекция задържаха трафикант на наркотични вещества. Специализираната полицейска операция е проведена на 11 ноември от служители на сектор „Наркотици”. Със съдействието на техни колеги от сектор „Видеонаблюдение”, в района на бул. ”Васил Левски” бил спрян лек автомобил „Мерцедес”, управляван от Ж.Ц. /42 г./ от с. Герман. При последвалите процесуално-следствени действия от колата е конфискуван найлонов плик с прахообразно вещество. Експертиза показала, че откритото количество е хероин с тегло 42.20 грама. При претърсване в жилището на Ж.Ц. полицаите се натъкнали на 102 различни по вид и калибър боеприпаси за огнестрелно оръжие. 42-годишният мъж, който е известен на органите на реда за трафик на наркотици, е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано  досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354 А от НК. Ж.Ц. е привлечен като обвиняем и след доклад на материалите по случая пред Софийската градска прокуратура му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.
 
Полицаи от Шесто РУП задържаха 27-годишен перничанин, нарязал автомобилни гуми. На 12 ноември, около 18 часа, в столичния квартал „Павлово” били нарязани гумите на лек автомобил „ Голф”. Инцидентът станал пред фризьорския салон, в който работела собственичката на колата. Граждани, станали случайни свидетели на случилото се, хванали младия мъж на място. Отзовалият се на сигнала полицейски патрул задържал извършителя - Р.Д.  /27 г./ от Перник, с криминалистически регистрации за наркотици и осъждан за шофиране  след употреба на алкохол. При огледа униформените открили ножа, с който Р.Д. срязал хоризонтално двете предни и една от задните гуми на автомобила. Извършителят на деянието е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано незабавно производство с обвинение за извършено престъпление по чл. 216 от НК. Предстои доклад на материалите пред Софийската районна прокуратура.

Монтана. Криминалисти от РУП-Лом разкриха извършителя на кражба на лека кола. Автомобилът „Опел Астра“, паркиран пред дома на 58-годишния собственик, бил откраднат през нощта на 12 ноември. В резултат на незабавните оперативно-издирвателни действия по „горещи следи“ криминалистите задържали извършителя – криминално проявеният Д.Р. /19 г./ от Лом. Колата била открита край с. Трайково. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Срещу задържания е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 346, ал. 2, т. 1 във връзка с ал. 1 от НК. Работата по документиране и изясняване на случая продължава.

Пловдив. Две жени бяха заловени вчера в Пловдив с цигари без бандерол. Около 8.30 часа полицаи от Шесто РУП извършили проверка в къщата на 31-годишната М.П. на ул. ”Правда” и намерили там 2600 къса цигари „Грация”. Същия ден, в 11 часа, служители от Първо РУП иззели от дома на 37-годишната С.Й. на ул. ”Батак” 13 кутии с цигари „Дон”, 74 кутии „Дива” и 13 плика с общо 260 цигари с неустановена марка. Двете пловдивчанки са задържани в ареста за срок до 24 часа. Срещу тях са образувани бързи производства.

Двама пловдивчани бяха задържани, след като нанесли побой на мъж вчера сутринта край Пловдив. Около 6 часа в полицията бил получен сигнал, че в района на бензиностанция на 154-и километър на автомагистрала „Тракия” 69-годишен мъж от Селци е бил набит от двама непознати. В хода на проверката служители от сектор „Престъпления по пътищата” установили и заловили заподозрените в побоя  - Г.И. /32 г./ и И.Б. /26 г./. Те  се придвижвали с лек автомобил „Мерцедес”, управляван от Г.И. Тестът с дрегер отчел наличие на алкохол в кръвта на шофьора. По първоначални данни до инцидента се стигнало, след като двамата мъже решили, че жителят на Селци е карал колата си на дълги светлини при разминаване с техния автомобил и решили да го накажат. Срещу двамата е образувано бързо производство за нанесения побой, а срещу Г. И. – и за шофиране след употреба на алкохол.

Ямбол. Служители от РУП – Тунджа разкриха кражба на 600 кг пшеница. Разследването е започнало по сигнал на фирмен управител, който заявил, че в периода 20-25 октомври от складова база на фирмата му, намираща се в с. Овчи кладенец, е извършена кражба на 600 кг пшеница. В хода на проведените оперативно-издирвателни дейности е установено, че деянието е извършено от криминално проявения и осъждан за кражби Ж.А. /57 г./ в съучастие с 22-годишния М.Д., и двамата жители на с. Овчи кладенец. Работата по случая продължава.

Бургас. Около 20.20 часа вчера служители на Четвърто РУП забелязали на улица в комплекс „Меден рудник“ лек автомобил „Фолксваген Венто“, за който имало данни, че е участвал в пътно-транспортно произшествие, а виновният шофьор е избягал от мястото на инцидента. Колата била спряна от униформените за проверка. С автомобила се придвижвали 30-годишният Н.К. и спътникът му – В.Г. /31 г./. Шофьорът не представил свидетелство за управление на МПС и регистрационния талон на автомобила. Установено е, че двамата не са участвали в пътния инцидент. В колата обаче служителите на реда открили пакетче с бяло прахообразно вещество, а у В.Г. - пластмасова кутия с увито в полиетиленов плик топче суха тревна маса /канабис/. Двамата мъже са задържани. Предстои да бъде направена експертиза на иззетото прахообразно вещество. Работата по случая продължава.

Топче канабис и въздушна пушка без документи откриха при проверка на автомобил служители на Специализирано полицейско управление – Бургас. Униформените спрели колата вчера, около 23.15 часа, в района на село Ветрен. С нея пътували трима мъже от Карнобат - шофьорът и двамата му спътници, един от които криминално проявен. При огледа на автомобила полицаите открили в жабката топче с размери 4/5см, увито в станиол, съдържащо суха тревна маса. Количеството реагирало на канабис при направения полеви наркотест. Въздушната пушка с неустановена марка и без документи пък е намерена в багажника. Тримата са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Пазарджик. Шестима извършители на кражби са заловени от служителите на полицейските управления в Пазарджик и Септември. На 10 ноември била разбита входна врата на кафене, собственост на 35-годишна жена от пазарджишкото село Росен. Оттам били откраднати кафе-машина и захарни изделия. В резултат на проведените действия по разследването скоро органите на реда установили извършителите - двама тийнейджъри на 17 и 16 години от същото село. С тях работи инспектор „Детска педагогическа стая”. Вчера криминалисти от РУП-Септември са задържали трима млади мъже от септемврийското село Злокучене за аналогична кражба. В края на октомври А.Й. /22 г./, В.Й. /32 г./ и В.Б. /21 г./ разбили прозорец на магазин в селото и откраднали сумата от оборота в размер на 600 лева, няколко кутии с цигари и лични документи. Жител на беловското село Мененкьово е задържан за кражба на кошери. Сигналът за престъплението в РУП-Септември подал 53-годишният им собственик. Той се оплакал, че неизвестен е отмъкнал три кошера, разположени в местност край селото. Не след дълго органите на реда установили извършителя - В.Л. /48 г./ от село Мененкьово. И шестимата са задържани в арестите на полицейските управления в Пазарджик и Септември. Спрямо тях са образувани полицейски производства.

София-област. Служители на ОДМВР-София задържаха 25-годишен извършител на грабеж. Л.М. от Драгоман попадна в полицейския арест след няколкомесечна активна работа на служителите на полицейския участък, криминалистите от областната дирекция и колегите им от Института по психология на МВР. Повдигнато му е обвинение по чл. 198 и му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа. Установена е самоличността и на неговия съучастник. На 4 февруари, около 19.50 часа, 48-годишна местна жителка потърсила помощ в полицията - била ограбена в дома си от двама непознати. Разказала, че минути преди това се позвънило на входната врата и когато отворила, била избутана от двама, облечени с черни дрехи и с черни маски на лицата. След като завързали ръцете и краката на жената и запушили устата й, издърпали от ръцете й два златни пръстена. Откраднали също така наличните в апартамента пари - 300 евро и 200 лева, както и дебитни и кредитна карта, два газови пистолета, лични документи, мобилен телефон, ключовете от личния й автомобил. Нападателите напуснали апартамента, вземайки със себе си и ключа от входната врата. Л.М. има криминалистическа регистрация за измама, задържан е за 72 часа. Работата по издирването на съучастника му продължава.

26-годишен ботевградчанин,  ранил с нож приятелката си при поредния им скандал, е задържан от органите на реда. След инцидента В.Н. сам позвънил в полицията и съобщил за случилото се на тел. 112 към 18.20 часа вчера. Пристигналите на място униформени извикали екип на Спешна помощ. По първоначални данни пострадалата 36-годишна жена  живеела на семейни начала с нападателя си. Тя е настанена в болница без опасност за живота. В.Н., който два пъти е бил осъждан на „пробация” за шофиране след употреба на алкохол, е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, продължава работата по документирането му.

 


Сходни връзки

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди