изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:30 EEST
Антимафиоти и гранични полицаи задържаха след преследване контрабандист на цигари    
Ред и сигурностСлужители от сектор БОП–Видин и ГПУ–Брегово предприели вчера съвместна операция, при която е предотвратен контрабанден внос на акцизни стоки през “зелена граница”. Задържан е трафикантът – гражданин на Сърбия. Около 18.40 часа наблюдаващите екипи забелязали джип „Форд” с немска регистрация, който преминал сръбско-българската граница в района на 13-а пирамида. Автомобилът заобиколил видинското с. Косово от северната му страна и излязъл на пътя, водещ към с. Ракитница.

Там граничните полицаи опитали да го спрат със стоп-палка и лента с шипове, поставена на пътя. Шофьорът обаче не се подчинил и минал през шиповете. Група за блокиране тръгнала след него с „Ланд Роувър”. Близо до дълбоко дере шофьорът изоставил джипа с три спукани гуми. Слязъл от него с бронежилетка и започнал да размахва метален прът пред приближаващите го гранични полицаи. Служителите на реда стреляли два пъти предупредително във въздуха със стоп-патрони. Контрабандистът хвърлил пръта и хукнал да бяга. Скоро бил настигнат и задържан. Той е без документи, по негови данни е сръбски гражданин - Н.Х./37 г./. На мястото пристигнали експерти от ГПУ-Брегово и ОДМВР-Видин. При огледа в автомобила са открити общо 13 480 кутии или 269 600 къса цигари със сръбски акцизен или без бандерол: - 4480 кутии  от марка “LD 100s” - син;- 6000 кутии  “LD 100s” – червен. Без акцизен бандерол са 3000 кутии „МERLIN SLIM 100s”. По случая е образувано досъдебно производство  за извършено престъпление по чл. 279 и чл. 242 от НК под наблюдението на Окръжна прокуратура - Видин.
В хода на продължилите процесуално-следствени действия, днес при повторен оглед на мястото на   задържането на контрабандиста, бе открит и незаконно притежаван пистолет „Браунинг“  калибър 7,65 с 8 боеприпаса за него , за който се предполага че е на Н.Х. В процеса на работа са изяснени и негови контакти с жители от региона, които се занимават с контрабанда на цигари. Работата по разследването продължава.


 


Сходни връзки

Антимафиоти и гранични полицаи задържаха след преследване контрабандист на цигари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди