изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:55 EEST
СЪДЪТ ОТМЕНИ ЗАПОВЕД ЗА НАЗНАЧАВАНЕ НА ДОМОУПРАВИТЕЛ    
Ред и сигурностСпоред подадената жалба в Административния съд, назначеният от общината за касиер на етажната собственост, е починал. Общината е определила служебно управители и касиери на 144 сгради, 12 обжалват пред съда

Община Добрич е определила служебно управители и касиери за 144 броя сгради в режим на етажна собственост. От тях 15 са освободени поради уважителни причини. Предстои до края на годината да бъдат определени управители и касиери за още 20 сгради или входове, които подлежат на регистрация.

12 от определените от общината управители или касиери обжалват пред Административния съд. В мотивите си посочват невъзможност да изпълняват определените задължения.

„Някои споделят, че имат здравни проблеми и не искат да се ангажират с това да са домоуправители”, коментира кметът Детелина Николова. Тя обясни, че сред първите издадени заповеди за назначаване е имало три случая, при които назначените лица са представили документи за здравословно състояние, което не им позволява да изпълняват функциите на домоуправители. В такива случаи са издавани нови заповеди  за определяне на други лица, обясни кметът. Други от мотивите на лицата, които искат от съда да отмени заповедта за назначаването им като домоуправители или касиери били, чете не са избрани на общо събрание. Имало е и една заповед, която е била обжалвана, но общината е преустановила производството, тъй като определеното лице не живее постоянно в Добрич, обясни още кметът.

Кметът обясни, че при определянето на домоуправител и касиер се използва списъкът на собствениците и обикновено се назначават лица от неговото начало.

До момента Община Добрич е регистрирала 1623 сгради и входове в режим на етажна собственост, посочват още от общината.

С решение от 5 ноември Административен съд – Добрич отменя заповед на кмета на община Добрич в частта й, с която С.Д.С. е определен за управител на етажна собственост в квартал „Балик”.  Решението подлежи на обжалване с касационна жалба пред Върховен административен съд.

Според жалбата, С.Д.С. е на постоянен трудов договор с 8-часов работен ден с работодател в Балчик. Освен това, той притежава и вила във вилна зона с. Топола, където живее. Връща се в апартамента си в Добрич на два-три месеца за кратко. В тази връзка той твърди, че не може да изпълнява задължения като управител на етажната собственост поради дълготрайно отсъствие от града. Жалбоподателят е поискал отмяна на заповедта на кмета и сочи в жалбата, че „по отношение на назначения за касиер на етажната собственост се сочи, че също не е извършена проверка и не е установено от административния орган, че лицето е починало.”, се казва в съдебното решение. Относно назначаването на касиер съдът счита, че жалбата не е допустима, тъй като лицето, което я е подало не е засегната от тази част на заповедта. Затова в тази си част жалбата е оставена от съда без разглеждане.

НДТ

 


Сходни връзки

СЪДЪТ ОТМЕНИ ЗАПОВЕД ЗА НАЗНАЧАВАНЕ НА ДОМОУПРАВИТЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди