изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 11:54 EEST
Половин милион имигранти в Германия за 6 месеца    
По светаИмиграцията в Германия е скочила с 15% през първата половина на 2012 г., благодарение на наплива от хора от силно пострадалите от кризата европейски страни, съобщават АФП и Ройтерс. Отчетеният ръст е спрямо същия период на предходната година.

Над 500 000 души са пристигнали в Германия между януари и юни 2012, сочат данните на Германския статистически институт.

Повечето от имигрантите идват от страни-членки на Европейския съюз,  засегнати от финансовата криза - около 306 000 души.  Преобладават пристигналите от Централна Европа.
Най-висок ръст обаче отбелязват имигрантите от Гърция, Испания и Португалия. В тези държави безработицата е висока и това принуждава хората да търсят работа зад граница.

Германският Статистически институт посочва, че през първата половина на годината имигрантите от Гърция са били със 78% повече в сравнение със същия период преди година. Повишението на имигрантите от Испания и Португалия е с 53%. Но по традиция най-много имигранти в Германия са дошли отново от Полша, сочи още статистическият институт.

Изразено в цифри това означава, че през първите 6 месеца на годината в Германия са дошли 15 838 души от Гърция и 11 129 души от Испания, което е доста по-малко от 89 000-те дошли от Полша.

Германия отвори напълно трудовия си пазар за работници от Европейския съюз през 2011 година, отбелязва още АФП. Ограничения на пазара има все още за българи и румънци. На 1 август обаче Германия облекчи визовите правила за предприемачи и квалифицирани работници. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Половин милион имигранти в Германия за 6 месеца | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди