изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 13:42 EEST
Трима души загинаха при пожар в стария град на Созопол /ОБНОВЕНА/    
Новини

  Трима души са загинали при пожар в стария град на Созопол. Къщата е изгоряла до основи. Това съобщи за Дарик дежурният служител на пожарната служба в Бургас. В 23.40 часа в четвъртък е получен сигнал, че на ул. "Тюлен" 2 е избухнал пожар.



На място са били изпратени два автомобила на пожарната от Созопол и два на пожарната от Бургас. Била е осигурена и една водоноска.

Огнеборците са предотвратили разпространяването на пламъците върху съседни сгради.

Къщата е била обитавана от две семейства. Загинали са възрастни мъж и жена и дъщеря им.

Постройката е дървена и е паметник на културата. Семействата са живеели под наем, допълва БТА. Загиналите мъж и жена са на 77 и 81 години. Дъщеря им на 51 години. Семействата са от Добрич. Развивали са малък семеен бизнес в крайморския град. Оцелял е съпругът на по-младата жена.

Има съмнения за умишлен палеж и ако това е така, то трябва да търсим извършителите. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред ТВ7.

"Цяла нощ се работили колегите, прави се оглед за причините за пожара. По описанието на мъжа, който е бил в къщата - палежът е възникнал от вратата, той е излязъл, жената, с която е живял, се е върнала за родителите, защото са били трудноподвижни. Това семейство няма конфликти с представители на местната общност", уточни министърът.

Къщата е собственост на дружеството Дарик имоти. Преди време е имало опит за палеж на същата сграда, разказа пред Дарик изпълнителният директор на Дарик имоти Денислав Йонов. "Преди две години имаше опит да се запали входната врата. Тогава пожарът, за щастие, не се разгоря, къщата беше необитаема. Подадохме жалба в полицията, но преписката беше прекратена поради липса на извършител", допълни Йонов. Той поясни, че е изпратил екип на дружеството в Созопол, за да се запознае отблизо с инцидента.

http://dariknews.bg

СЕМЕЙСТВО ОТ ДОБРИЧ ИЗГОРЯ ЖИВО В СОЗОПОЛ, КЪЩАТА БИЛА УМИШЛЕНО ЗАПАЛЕНА /ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ ПО СЛУЧАЯ ТУК/



 


Сходни връзки

Трима души загинаха при пожар в стария град на Созопол /ОБНОВЕНА/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди