изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:08 EET
Евродепутат от ГЕРБ се отказа от поста си    
Политика
Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Емил Стоянов съобщи в електронно писмо до акредитираните в Брюксел български кореспонденти, че напуска Европейския парламент и се връща в България. Братът на бившия президент Петър Стоянов - Емил уточнява, че е подал молбата си за напускане вчера


"Бих искал да ви информирам, че на 15 ноември помолих ръководството на ЕП да прекрати моя мандат. Взех това решение поради две причини. Първата е, че семейството и децата ми са вече в България, а втората е, че създадената преди 12 години от мен телевизия "Европа" започва нов медиен проект и колегите ме помолиха да участвам активно в него. При тези обстоятелства прецених, че ще бъда по-полезен в България, отколкото в Брюксел", пише Емил Стоянов, без да уточнява подробности.

Той благодари на партия ГЕРБ и на нейното ръководство, което - въпреки че самият той не е член на партията - го покани в нейната гражданска квота за изборите през 2009 година. "Благодаря им и за това, че винаги подкрепяха моята работа, както в Брюксел, така и в България", заявява Стоянов.

Той отбелязва, че като евродепутат е организирал изложбата на тракийското злато в ЕП, както и състоялата се по-рано този месец конференция на българите зад граница под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова.

Очаква се председателят на парламентарната комисия по европейските въпроси Моника Панайотова да заеме мястото на Стоянов в ЕП. Тя е следващата в евродепутатската листа на ГЕРБ, съобщи БНР.

53-годишният Емил Стоянов бе избран за евродепутат от листата на управляващата партия през 2009 година, въпреки политическото минало на брат му в СДС. В ЕП Стоянов беше член на комисията по култура и медии.
През 2001 година той създаде първата в България новинарска телевизия “Европа”, на която е председател на Съвета на директорите. Tелевизия “Европа” има 1 000 000 зрители на ден, пише сам в личния си блог.
През 1998 година Стоянов беше зам.-генерален директор на БНТ. www.dir.bg
 


Сходни връзки

Евродепутат от ГЕРБ се отказа от поста си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди