изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 14:29 EEST
БСП събра хиляди в София да сложат точка на ГЕРБ    
ПолитикаНяколко хиляди души (според организаторите - 20 000, б.р.) се събраха в София на националния протестен митинг на БСП, под надслов „Да сложим точка на управлението на ГЕРБ". Над 50 автобуса и десетки микробуси са паркирани около площада на храм-паметника, който е почти запълнен от привърженици на БСП. Още няколко часа преди началото на протеста полицията бе отцепила района.



По традиция, наложила се в последно време, лидерът на партията Сергей Станишев, придружен от младежи, извървя разстоянието от централата на партията до площада пред „Св. Александър Невски" пеша.

Хилядите, изпълнили пространството между парламента, БАН, Светия синод и храма „Св. Александър Невски", поискаха оставката на правителството по време на протеста. Площадът беше ограден от полиция.

Те развяваха националния флаг, червени и оранжеви знамена и издигаха плакати най-вече с искания за достоен труд и достоен живот.

На един от плакатите премиерът Борисов беше изобразен като овчар, зад овце с вълчи физиономии, а плакатът предупреждаваше: Бюджет 2013 - вълк в овча кожа.

Друг плакат показваше портретите на управляващите и отдолу пишеше „Борисов + Караджова + Дянков = ГМО".

Протестиращите срещу управлението издигаха голям цветен фотомонтаж, на който се вижда снимка на бездомник, покрай когото минават финансовия министър и премиерът Борисов като Дянков обръща главата на Борисов, така че да не може да го види.

Янаки Стоилов каза пред събралото се множество, че са длъжни да изведат страната от състоянието, в което е и призова: „Нека бъдем различни, но да бъдем сплотени в защита на демокрацията."
Само по този начин ще надмогнем примирението, ще избегнем катастрофата, добави той и призова хората да гласуват на референдума за Белене.

На митинга участваха и кметът на Белене, представители на младежкото обединение на БСП, на майките от Варна и много други.

Мая Манолова заяви, че търпението не е безгранично и че хората са се събрали на площада, за да кажат на управляващите Стига.

„Военните хеликоптери - такситата на властта, срс-тата - ушите на властта, бонусите - пастите на властта, България оазис на престъпността - признанието на властта. Капка по капка търпението прелива, но какво ни доведе тук - мизерията , отчаянието, гнева желанието да кажем стига", изтъкна тя.

Сред дошлите са много граждани на столицата, включително майки с деца. Сред присъстващите на площада е и президентът Георги Първанов, както и почти всички знакови лица от БСП.

Сергей Станишев започна изявлението си, обръщайки се към хората, викащи „оставка":
„Дълбок поклон пред всички вас, че сте тук да изразите позицията си към управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов."

След това той упрекна ГЕРБ, че са вкарали България и всеки човек в тежка криза. Те разглеждат държавата като своя бащиния. По-лошо - те разглеждат нашата държава като плячка - затова искаме тяхната оставка, заяви Станишев, прекъсван много пъти от продължителни скандирания, придружени от звъна на чанове.

Той подчерта, че БСП иска да върне държавата на хората и добави, че БСП не отиват на избори просто, за да победят ГЕРБ, а защото България се нуждае от цялостна смислена радикална промяна.

„Затова ние казваме на хората - искаме да съставим правителство на националната отговорност", продължи Станишев и подчерта, че БСП се нуждае от силното доверие на хората, не само на партньорите от Коалиция за България.

Ние искаме да управляваме с вас. Това е национална кауза, не партийна, добави Станишев. Той каза още, че БСП ще бъдат гарант за честни избори, ще бъдат преграда на парите, манипулациите, фалшификациите на ГЕРБ.

Лидерът на БСП отбеляза, че за 23 години е натрупана огромна умора и много отчаяние, и коментира, че присъствието на толкова много хора на митинга показва, че надежда има - БСП осъзнава своята национална отговорност, имаме план за различна политика, която поставя в центъра на всичко България и българските гражданите, заяви той.

По думите му промяната трябва да гарантира работеща икономика, създаване на работни места, бъдеще за младите хора, достъпно и качествено здравеопазване , достоен труд и уважение на всеки човек в България.

Можем да го направим заедно, заяви той. Нашата кауза е България, възраждане на България, добави Станишев и даде тон за скандирания „България", който веднага бе поет.

Имайте куража и силата да променим нещата да заживеем в нашата държава със самочувствието на европейци, които се гордеят със своята страна, добави той.

http://news.ibox.bg

 


Сходни връзки

БСП събра хиляди в София да сложат точка на ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди