изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:12 EET
Четирима заподозрени за огнения атентат в Созопол    
НовиниЧетирима са заподозрени за палежа на къщата - паметник на културата в Созопол, в която в петък изгоряха трима души. В полицията се разпитват местни жители, за да се проверят алибитата им. До вчера вечерта обаче арестувани нямаше. Опустошителният пожар пламна през нощта в къща на ул. "Тюлен" №2 в Стария град. При стихията загинаха 51-годишната Диана Великова и родители Златка (81 г.) и Трифон (77г.). Оцеля единствено 39-годишният Георги Георгиев, който живеел на семейни начала с Диана. Двамата стопанисвали механа "Аполон" през лятото и живеели на квартира в къщата на ул. "Тюлен".

Криминалистите разследват две версии за огнената стихия - палеж или пожар, причинен от късо съединение. Засега обаче надделявала хипотезата за огнен атентат. Смята се, че има връзка между пожара от петък и пламъците, бушували през последните месеци в други сгради в Созопол. Преди седмица пожар изпепели заведението "Мелницата", а преди година пламъци избухнаха в друга къща. Огънят тогава засегна и близкия Дом на архитектите, също паметник на културата.

Още пнрез лятото имало опит да бъде подпалена къщата на ул. "Тюлен". Не е изключено да става дума за разчистване на сметки заради следващия летен сезон, премахване на опоненти при търгове, наемане на заведения и строителство на нови обекти, коментираха местни хора. "Нищо чудно някой да е хвърлил око и на "Аполон", шушукат в града. Други пък смятат, че пожарът може да е заради любовна история.
Според местните ако огънят е умишлен, със сигурност целта му е била да погуби хората в къщата. Постройката е дървена и е изгоряла за секунди. В пламъците загинало и кучето на семейството.

По думите на оцелелия Георги, преди къщата да бъде обхваната от огън, той усетил мирис на нафта. Криминалисти обаче не са открили улики в подкрепа на това твърдение. Вчера Георги съобщи, че от община Балчик му предложили да транспортират труповете на близките му за погребението, което ще бъде в община Добрич. Георги се чудеше и откъде да намери пари за траурната церемония, тъй като неговите изгорели. Местните хора събират средства и дрехи, за да му помогнат.

От телата на жертвите вчера бяха взети допълнителни проби. По обед от къщата бе изваден и последният труп. Намерен бе и изгорелият домашния любимец.

СЕМЕЙСТВО ОТ ДОБРИЧ ИЗГОРЯ ЖИВО В СОЗОПОЛ, КЪЩАТА БИЛА УМИШЛЕНО ЗАПАЛЕНА /ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ ПО СЛУЧАЯ ТУК/

 


Сходни връзки

Четирима заподозрени за огнения атентат в Созопол | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди